Boerenverstand
Een uniek groepsspel met videobeelden en talrijke leuke opdrachten

Dit DVD-spel voor het S.O is een interactief groepsspel over landbouw in de wereld op basis van videobeelden.

De videobeelden brengen 5 thema’s aan. 5 werkingsmiddelen die van levensbelang zijn voor Vlaamse landbouwers (in het Noorden) als voor landbouwers in het Zuiden: water, bodem, energie, mest en kapitaal. Elk werkingsmiddel biedt landbouwers in de hele wereld kansen, maar –helaas- ook problemen. Landbouwers blijven echter niet bij de pakken zitten:  voor elk probleem proberen ze creatieve, duurzame oplossingen te bedenken. Kwestie van gezond boerenverstand!

In het spel nemen 4 teams het tegen elkaar op. De spelers proberen zo veel mogelijk punten te behalen via vragen en opdrachten over de videobeelden. Goed opletten tijdens de beelden, zelf creatief voor de dag komen tactisch spelen, zijn van cruciaal belang tijdens het spel. Dit maakt van ‘Boerenverstand’ een spannend en leuk, maar vooral ook inhoudelijk interessant spel. (bekijk het kennismakingsfilmpje onderaan de pagina)


Praktisch:

  • Doelgroep: spelers van 16 tot 18 jaar
  • Aantal spelers: 10 tot 28
  • Duur van het spel: bepaal je zelf, reken op 2 lesuren om 2 tot 3 thema's te spelen.
  • Het spel, de uitleg en alle materialen worden geleverd op 1 DVD
    Aanvullend ontvang je ook de brochure 'Boerenverstand, grondstof voor succes in een geglobaliseerde wereld'
  • Kostprijs: 8 EUR (incl. brochure)
  • Bestellen kan je online of telefonisch via de provinciale e-shop. Het materiaal wordt gratis thuis of op school bezorgd.

 

Dit spel werd ontwikkeld door het Centrum voor Informatieve spelen (C.I.S. - www.spelinfo.be) in opdracht van Inagro vzw, Plattelandscentrum Kempen en Plattelandscentrum Meetjesland. Dit project kwam tot stand dankzij de financiële steun van de Vlaamse 
                                    Overheid, Departement Landbouw en Visserij.

 

Bekijk nu de Boerenverstand-demo!
Met dit korte introductiefilmpje krijg je de smaak te pakken om er samen met jouw klas in te vliegen. Educatief en plezant!