NieuwsVandekerckhove Helena, donderdag 07 mei 2015

Schoolkinderen worden bij Inagro ondergedompeld in wetenschap en onderzoek op maat van land- en tuinbouwArtikels

De voorbije week kwamen de klassen van juf Ann uit de Sint-Lodewijksschool in Beitem en meester Tom uit De Verrekijker in Rumbeke op bezoek in de serres van Inagro. Ze leerden er op een interactieve manier heel wat bij over de opzet en aanpak van ons tuinbouwonderzoek.

Schoolkinderen worden bij Inagro ondergedompeld in  wetenschap en onderzoek op maat van land- en tuinbouw

De leerlingen gingen ook zelf aan de slag. Onze specialisten Jochen Hanssens (diensthoofd afdeling witloof en aardbei) en Sofie Verhelst (afdeling glasgroenten) lijfden de leerlingen in als echte onderzoekers. Ze onderzochten de eigenschappen van sla en aardbeien uit verschillende proefvelden. Grootte, kleur, smaak en gewicht werden nauwkeurig genoteerd. De resultaten werden nadien in de klas verder besproken.

Dit educatief programma voor de derde graad lager onderwijs is een pilootproject uitgewerkt door Boris en Stephanie, twee studenten lager onderwijs aan de Vives Hogeschool. Zij werkten dit bedrijfsbezoek op kindermaat uit in het kader van hun eindwerk. In nauwe samenwerking met onze afdelingen tuinbouw onder afdekking (serre, witloof en aardbei) en de afdeling landbouweducatie beleefden de klassen een leerrijke namiddag.   

Gekoppelde thema's & sectoren: Aardbeien | Glasgroenten | Groenten Open Lucht | Landbouwverbreding | Witloof