NieuwsDedeyne Anneleen, donderdag 07 mei 2015

West-Vlaamse boerderijen lanceren hoevepicknickArtikels

Op tien West-Vlaamse boerderijen kan je van 1 mei tot 30 september even pauzeren en verwend worden met een picknickmand vol heerlijke 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten. Inagro lanceerde afgelopen maandag 4 mei samen met de betrokken boerderijen dit recreatief- en toeristisch initiatief.

West-Vlaamse boerderijen lanceren hoevepicknick
Over heel West-Vlaanderen
 
Inspiratie werd gehaald bij drie hoeves in de West-Vlaamse Scheldestreek (ten zuiden van Kortrijk). De Freezebeeze, De Bouvrie en De Sterhoekhoeve organiseren samen reeds 6 jaar hoevepicknicks op hun boerderij. En dit met groot succes. In 2013 en 2014 kwamen maar liefst 2.500 bezoekers bij hen over de vloer. "Waarom dit niet in andere West-Vlaamse regio’s aanbieden?" dachten de medewerkers van het project 100% West-Vlaams.
 
Zodoende werden de hoeveproducenten, lid van het netwerk ‘100% West-Vlaams, Hoeve- en streekproducten’, geïnformeerd over dit initiatief en begeleid om ook een hoevepicknick op de boerderij aan te bieden. Zeven nieuwe hoeves, verspreid over de provincie, waren bereid hieraan mee te werken.
 
 
Waar kan je picknicken?
 
De bezoeker, in groep of individueel, kan een picknick na reservering via www.hoevepicknick.be op één van de onderstaande hoeves afhalen en gebruiken.

Brugse Ommeland:
HertenfinesseGistelsesteenweg 5978400Oostende
.
Westhoek:
't FazantenhofGroenebosdreef 78650Houthulst
De Beauvoordse WalhoeveVaartstraat 718630Beauvoorde
Hoeve Zuid-BellegoedRijselseweg 858900Ieper
't LindebosHollebekestraat 218953Wijtschate
Wijngoed MontebergSmijterstraat 48951Dranouter
.
Leiestreek:
Den IJsbeerVuilputstraat 908760Meulebeke
De FreezebeezeSint-Denijsstraat 238550Zwevegem
De Bouvrie-HertenfokkerijBouvriestraat 118583Bossuit
De SterhoekhoeveLandergemstraat 328570Anzegem
 
 
www.hoevepicknick.be
 
Op www.hoevepicknick.be kan men per boerderij meer info vinden over de samenstelling van picknickmand, de prijzen en de boerderijlocatie. Ook fietsroutes langs de boerderijen zijn te vinden op de website.
Per boerderij kan men ook online reserveren enkele dagen vooraf. Dit is zowel voor de bezoeker, als voor de landbouwer een handige en toegankelijke reserveringstool.
 
 
Initiatiefnemers
 
Dit initiatief werd opgestart onder impuls van het project ‘100% West-Vlaams, hoeve- en streekproducten’. POM West-Vlaanderen en Inagro zijn de drijvende organisaties achter deze werking, met ondersteuning van Westtoer. De 100% West-Vlaamse producten dichter bij de consument brengen is de hoofddoelstelling van Inagro en het project ‘100% West-Vlaams’.

Ook vragen of ideeën?
Vragen over hoeveverwerking en -verkoop? Wens je ook lid te worden van 100% West-Vlaams? Heb je een idee om lokale producten bekend te maken? Inagro informeert, organiseert of verwijst je door naar de juiste instanties.
 
 
Inhoudelijke vragen:      
 
Anneleen Dedeyne
T 051 27 32 26
logo_west_vlaams.jpg
 
Foto1.jpg

Foto6.jpg

 
Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding