NieuwsGrauwet katrien, vrijdag 30 januari 2015

Nieuw werkjaar 100% West-Vlaams Hoeveproducten officieel van startArtikels

Op 27 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats voor hoeveproducenten die lid zijn van het netwerk 100% West-Vlaams Hoeve-en Streekproducten. De talrijke opkomst en de enthousiaste commentaren van de landbouwers getuigen van de meerwaarde van het lidmaatschap.

Nieuw werkjaar 100% West-Vlaams Hoeveproducten officieel van start

In 2006 verenigden een aantal hoeveproducenten zich in de vzw West-Vlaamse Hoeveproducten met als doel samen te werken aan het bevorderen van de kwaliteit en de herkenbaarheid van West-Vlaamse hoeveproducten én samen promotie te voeren voor deze producten. Doorheen de jaren evolueerde de vereniging zich tot het netwerk korte keten ‘100% West-Vlaams Hoeveproducten’. Inagro begeleidt dit netwerk vanuit de expertise van de dienst landbouwverbreding- eduatie. Netwerking, samenwerking, innovatie en sensibilisering en communicatie vormen de belangrijkste pijlers van de werking. Daarnaast zet Inagro zich  samen met Provinciale Ontwikkelingsmaatshappij (POM) in om West-Vlaamse hoeveproducten op de kaart te plaatsen onder het label 100% West-Vlaams Hoeve- en Streekproducten.Op vandaag telt de vereniging 80 leden. Een aantal dat elk jaar toeneemt. Het dynamisme van de vereniging en het uitgebreid aanbod van activiteiten waar je als lid kan aan deelnemen liggen aan de basis. Concreet voor 2014 werden 13 vormingen,  40 individuele begeleidingen, 5 innovatieve bijeenkomsten/samenwerkingen, 3 netwerkactiviteiten en 10 promotionele initiatieven gerealiseerd.

Het nieuwe werkjaar ging feestelijke van start met een Nieuwjaarsdrink. Deze vond plaats bij streekproducent Grootmoeders Koffie te Gullegem.  Na het officiële gedeelte volgde een rondleiding door Patrick Hanssers, meester koffiebrander en zaakvoerder. Een interessante en inspirerende getuigenis. De avond werd afgesloten met een gezellige babbel waarbij het lekkers van 100% West-Vlaamse bodem de avond compleet maakten.

Elke land- of tuinbouwer  die aan thuisverwerking en/of verkoop van eigen producten doet kan lid worden. Interesse of wens je meer info?

Neem contact op met de dienst landbouwverbreding- en educatie via anneleen.dedeyne@inagro.be of 051 27 32 26.

 

DSC_0190.JPGDSC_0216.JPG

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding