NieuwsDedeyne Anneleen, woensdag 21 januari 2015

Inagro lanceert receptenboekje 'Bijzondere Boerenkost'Artikels

Pure smaken zijn helemaal in. Zowel bekende chef-koks als hobbykoks zijn er op gebrand om te werken met authentieke producten in hun keuken. Lokale hoeve- en streekproducten passen helemaal in deze trend. Koken met lokale producten is ook kiezen voor bewust consumeren.

Inagro lanceert receptenboekje 'Bijzondere Boerenkost'

In september 2014 vond het initiatief ‘Bijzondere Boerenkost’ plaats om lokale hoeveproducten in de kijker te plaatsen. Deze kan je in West-Vlaanderen herkennen aan het label 100% West-Vlaams. Dit kwaliteitslabel staat garant voor eerlijke, authentieke en kwalitatieve producten uit de streek. Tijdens de kookworkshops ‘Bijzondere Boerenkost’ gingen twee West-Vlaamse chef-koks, Patrick Devos (Restaurant Patrick Devos te Brugge) en Hilde Stekelorum (Restaurant Tapa-Tapa te Alveringem), op een boerderijlocatie aan de slag met lokale hoeveproducten. Beide koks zijn reeds ruime tijd vertrouwd met het gebruik van lokale hoeve- en streekproducten en maken van een streekeigen keuken hun handelsmerk.

De recepten, die door Hilde Stekelorum en Patrick Devos exclusief voor de kookworkshops gecreëerd werden, zijn nu gebundeld in het receptenboekje ‘Bijzondere Boerenkost’. Via het receptenboekje wenst Inagro de vele mogelijkheden te tonen van lokale producten in de keuken.

Het receptenboekje is een uitgave van Inagro vzw. Het kwam tot stand met financiële steun van het Strategisch Plan Korte Keten van de Vlaamse Overheid.
Wil je ook in jouw keuken aan de slag met hoeveproducten? Een gratis exemplaar van het receptenboekje ‘Bijzondere Boerenkost’ kan je bestellen via www.onthaalopdeboerderij.be (ga naar publicaties).

Smakelijk!

banner.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding