NieuwsDewaele Griet, donderdag 15 januari 2015

Leerlingen telen zelf witloof dankzij InagroArtikels

Ook dit jaar organiseerde Inagro een witloofteeltkit-actie voor West-Vlaamse scholen. De leerlingen maken van dichtbij kennis met het telen en proeven van witloof.

Leerlingen telen zelf witloof dankzij Inagro

Afgelopen woensdag 14 januari werden 500 gratis teeltkits verdeeld aan zo’n 180 scholen. De witloofteeltkit bestaat uit een zakje witloofwortels en een proefbuis met voedingsstoffen. Aan de hand van een duidelijke handleiding kunnen de leerkracht en de leerlingen zelf hun witloof kweken.  Na een drietal weken kan er geoogst en gesmuld worden. Witloof is niet de meest beminde groente bij kinderen maar zelfgekweekt is toch lekkerder. Het Boer in Beeld lespakket ‘Het witte goud’ legt bovendien de teelt van witloof van naaldje tot draadje uit (zie www.boerinbeeld.be).

Deze actie komt tot stand dankzij de samenwerking van twee afdelingen binnen Inagro, namelijk landbouweducatie en de witloofafdeling. Via een gelijkaardige samenwerking bood Inagro dit najaar voor de elfde keer champignonteeltkits aan. Inagro staat immers niet alleen voor advies en onderzoek voor land- en tuinbouwers. Ze maakt ook werk van een correcte beeldvorming over  land- en tuinbouw bij het grote publiek via allerlei initiatieven gebundeld op www.onthaalopdeboerderij.be. Op deze manier brengt Inagro de land- en tuinbouwsector dichter bij haar omgeving met het oog op meer wederzijds begrip.

Meer info over landbouweducatie in West-Vlaanderen: www.onthaalopdeboerderij.beinfo.educatie@inagro.be

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding | Witloof