NieuwsDemeulemeester Mia, maandag 15 december 2014

Inagro participeert in groot onderzoeksconsortium Agrolink Vlaanderen.Artikels

Met Agrolink Vlaanderen willen de verschillende Vlaamse onderzoeksinstellingen voor land- en tuinbouw hun krachten en hun expertise bundelen om zo mee te spelen met de grote namen uit het buitenland. Van fundamenteel tot praktijkgericht onderzoek zorgt dit consortium voor meer efficiëntie met één aanspreekpunt en maakt het een globale onderzoeksaanpak mogelijk. Van het labo tot op het veld.

Inagro participeert in groot onderzoeksconsortium Agrolink Vlaanderen.

17 onderzoeksinstellingen bundelen voortaan de krachten, de kennis, de expertise en de infrastructuur om mee te dingen naar grote Europese of internationale onderzoeksopdrachten. Op de eigen Vlaamse onderzoeksmarkt zal er altijd wel wat competitie bestaan om de (beperkte) onderzoeksmiddelen binnen te halen, maar door deze samenwerking is het de ambitie om meer internationale onderzoeksmiddelen naar Vlaanderen te halen.

Inagro was één van de onderzoeksinstellingen die reeds een jaar geleden op de kar sprong, toen dit nog een initiatief was van de universiteit van Gent voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. Nu is het consortium verder uitgebreid naar heel Vlaanderen en staan we sterker dan ooit. De (morele) steun vanuit de Vlaamse overheid en de positieve signalen vanuit de agro-industrie voeden alvast deze verwachtingen.

groepsfoto.jpgLees meer op http://www.vilt.be/vlaams-landbouwonderzoek-bundelt-expertise-in-agrolink.

Een eigen website van Agrolink Vlaanderen komt er binnenkort aan!