NieuwsDewaele Griet, maandag 17 december 2012

Delven naar het witte goud... Een witloofteeltkit in jouw klas EDITIE 2013Artikels

De temperatuur begint te zakken, de nachtvorst laat ons ’s morgens de ramen krabben en Jingle Bells galmt door de straten.
De winter staat duidelijk voor de deur. En met de komst van de winter, kondigen wij ook de komst aan van de nieuwe 'witloofkit in jouw klas’.

Delven naar het witte goud... Een witloofteeltkit in jouw klas EDITIE 2013

Wat?

Witloof telen in de klas is heel eenvoudig. Een teeltkit bestaat uit enkele witloofwortels, voedingstoffen, een afdekfolie en natuurlijk een handleiding. De verzorging vergt weinig inspanning en dit kan je samen met de kinderen doen. Na eenentwintig dagen zou het witloof plukklaar moeten zijn. Let erop, dit jaar kunnen wij geen emmer meer meegeven.
Met de nodige dosis enthousiasme en inzet voor de verzorging zal deze heerlijke lekkernij zeker de klasjes (en de harten van de kinderen) veroveren!

Hoe bestellen?

De teeltkits kan je vanaf nu via de website bestellen: www.onthaalopdeboerderij.be
•Per school (vestiging) kunnen er maximaal 3 teeltkits besteld worden. Het aantal beschikbare teeltkits is beperkt. Spreek dus af met je collega's en wees er als de kippen bij!
•Vrijdag 11 januari 2013 is de uiterste besteldatum, maar wacht beter niet te lang.

Afhalen

De teeltkits kunnen enkel afgehaald worden op woensdag 23 januari 2013, tussen 14u-16u. Je kan de teeltkits op 2 verschillende locaties afhalen. Je maakt een keuze bij de reservatie. Vergeet bij het afhalen je reservatieformulier niet mee te brengen.

•Parking van Provinciehuis Boeverbos in St-Andries, Koning Leopold III laan 41, Brugge (aan het garagegebouw).
•Inagro, Ieperseweg 87, Beitem (Roeselare)

Lesmateriaal en handleiding

Er is 'beeldig' lesmateriaal uitgewerkt om aan de slag te gaan met de teelkits. Samen met de teelthandleiding, op maat gemaakt voor de kinderen, heb je alles in handen om van deze actie een eerste hoogtepunt van 2013 te maken.
Bij de levering ontvang je enkel een teelthandleiding. Aanvullend lesmateriaal kan je ter plaatse aankopen voor 5 EUR (actieprijs, normale prijs 7 EUR), gratis downloaden op www.boerinbeeld.be of bestellen in de provinciale e-shop.

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding