NieuwsDejonckheere Nele, dinsdag 07 mei 2013

Inagro zoekt kandidaten bezoekboerderijen en hoevewinkelsArtikels

Onderzoekscentrum Inagro is op zoek naar enthousiaste West-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven die zich willen aansluiten bij het netwerk van bezoekboerderijen en/of hoeveproducenten. Alle sectoren en alle soorten bedrijven, zowel gangbaar als biologisch, zijn welkom.

Inagro zoekt kandidaten bezoekboerderijen en hoevewinkels

Momenteel geven al meer dan 70 boerderijen scholen en verenigingen de kans landbouw van dichtbij te beleven. Het netwerk van bezoekboerderijen werd 11 jaar geleden opgestart om de groeiende kloof tussen landbouw en maatschappij te verkleinen. Via een bezoek aan de boerderij wil organisator Inagro de rechtstreekse dialoog met de boer, de producent van ons voedsel, stimuleren en de kennis over landbouw bij het grote publiek verbeteren.

Die aanpak loont, want de formule bleek de afgelopen jaren een groot succes. Inagro verwijst naar de VILT-imagostudie van vorig jaar, waaruit bleek dat hoe meer kennis van en interesse in landbouw men heeft, hoe positiever men naar de sector kijkt. Daarom lanceert Inagro een nieuwe oproep naar de West-Vlaamse landbouwers om deel te nemen. Leden kunnen deelnemen aan vormingsactiviteiten, en kunnen rekenen op promotie en educatief materiaal.

Samen met Inagro en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen (POM), wil de provincie West-Vlaanderen streekproducten in de kijker zetten met het ‘100% West-Vlaams- Hoeve- en Streekproducten’-label. Op dit moment zijn al meer dan 70 landbouwbedrijven lid van het label.

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding