NieuwsDewaele Griet, maandag 03 november 2014

Vorming Boer in Beeld LIVE, educatieve filmreeksArtikels

In 10 minuten ontdekken welke weg spaghetti groentjes of koekjes afleggen van bord tot grond? Dat kan met Boer in Beeld LIVE.

Vorming Boer in Beeld LIVE, educatieve filmreeks

In deze speurneuzenreeks vertrekken we vanuit een concrete leefsituatie van kinderen.  Drie sloebers zoeken naar de oorsprong van de voeding. Op korte tijd krijg je duidelijke en correcte informatie van consument tot producent.
Interessante en mooie beelden van plaatsen waar je moeilijk of bijna niet terecht kan met je klas.

In de eerste film ‘Groentjes, niet voor groentjes!’ gaan onze speurneuzen op zoek naar  het verhaal van de wortel en de tomaat uit de spaghettisaus. De supermarkt, de veiling, de diepvriesfabriek en de boer, alles wordt grondig onderzocht.
In de tweede film ‘Da’s pas andere koek!’ begint ons verhaal bij het smullen van een heerlijk koekje. Maar waar komt die koek vandaan?  Hier maken de kinderen de koekjesfabriek, de molen, de suikerfabriek en de velden onveilig.

Bij de filmpjes hoort een uitdagend, leuk en gevarieerd lespakket. Naast een mogelijk lesverloop met doelen en eindtermen, zijn er ook werkblaadjes, foto’s, spelsuggesties,... . Voor elk wat wils dus.

Tijdens de vorming maken we kennis met de twee films, het lesmateriaal én... met het actief molenaarsbedrijf waar we te gast zijn. Elke deelnemer krijgt gratis beide filmpjes mee naar huis.

Praktisch

Waar? Molens Joye, Mandellaan 548, 8800 Roeselare, T 051 20 12 77.
Wanneer? Woensdag 19 maart 2014 van 14u tot 17u.
Deelnameprijs? Gratis deelnemen.
Inschrijven? Via deze link of info.educatie@inagro.be tot donderdag 13 maart 2014.


Tot dan en neem alvast stevig schoeisel mee voor het bezoek aan de molen.

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding