NieuwsGrauwet katrien, donderdag 24 september 2015

Interesse om bezoekers rond te leiden op jullie hoeve? Leer de knepen van het vak op maandag 5 oktober.Artikels

Komt er wel eens een klasje het leven op jouw boerderij ontdekken? Verwelkom je verenigingen met plezier op jouw hoeve voor een rondleiding en eventueel een degustatie? Doe je dit nu nog niet professioneel, maar maak je wel plannen in die richting? Dan is de vorming ‘Tips en tricks voor een geslaagd boerderijbezoek’ die plaats vindt op maandag 5 oktober te Tielt iets voor jou.

Interesse om bezoekers rond te leiden op jullie hoeve? Leer de knepen van het vak op maandag 5 oktober.

Inagro biedt via het netwerk ‘West-Vlaamse bezoekboerderijen’  reeds meer dan 10 jaar  ondersteuning aan landbouwers die klassen of groepen ontvangen op hun bedrijf.  Via een boerderijbezoek maken bezoekers kennis met het leven op de boerderij zoals het echt is. Deze levensechte ervaring vindt Inagro zeer waardevol in het kader van maatschappelijke draagvlakverbreding van de sector.

Lid worden van het netwerk is gratis en biedt een groot aantal voordelen.  Jaarlijks krijgen leden de  kans om deel te nemen aan een mix van vormingen, infomomenten en studiereizen. Via dit activiteitenaanbod richten we ons op netwerking, innovatie en promotie. Daarnaast zetten we ook sterk in op het promoten van het aanbod van de hoeves die groepen of klassen ontvangen. Een van de belangrijkste informatiekanalen is www.onthaalopdeboerderij.be. Neem zeker eens een kijkje.

Denk je dat het rondleiden van bezoekers misschien ook iets voor jou is maar twijfel je nog?  Kom het ontdekken tijdens de vorming ‘Tips en Tricks voor een geslaagd boerderijbezoek’. Deze vorming vindt plaats op maandag 5 oktober 2015 te Tielt om 13u30. Zo kan je zelf aan de lijve ondervinden wat het rondleiden van een groep inhoudt. Meer info vind je hier.

Deze vorming is slechts 1 van de vele ondersteunende activiteiten uit het permanente ledenaanbod.  Kan je niet deelnemen aan de vorming maar heb je wel interesse om lid van te worden van het netwerk ‘West-Vlaamse bezoekboerderijen’?

Laat het ons weten via onthaalopdeboerderij@inagro.be of T 051 27 32 25. In het najaar organiseren we een basisvorming voor nieuwe leden. Dus het ideale moment om aan te sluiten.

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding