NieuwsDewaele Griet, Pyck Nancy, donderdag 24 september 2015

Champignonteelkits uitgedeeld aan meer dan 240 West-Vlaamse scholenArtikels

Afgelopen woensdag 16 september werden 750 gratis champignonteeltkits verdeeld aan zo’n 240 scholen. Deze teeltkit bestaat uit een zak met 10 kg doorgroeide compost waar de schimmel in verwerkt zit en een zak dekaarde. Aan de hand van een duidelijke handleiding kunnen de leerkracht en de leerlingen zelf hun champignons kweken.

Champignonteelkits uitgedeeld aan meer dan 240 West-Vlaamse scholen

Na een drietal weken kan er geoogst en gesmuld worden. Champignons zijn niet altijd de meest geliefde groente bij kinderen maar zelfgekweekt is toch nog altijd dat tikje lekkerder. Het Boer in Beeld lespakket ‘Speuren naar sporen’ voor de leerkrachten legt de teelt van champignons van naaldje tot draadje uit (zie www.boerinbeeld.be).

Deze actie komt tot stand dankzij de samenwerking van twee afdelingen binnen Inagro, namelijk landbouweducatie en de champignonafdeling. Via een gelijkaardige samenwerking bood Inagro in januari ook witloofteeltkits aan. Op deze manier brengt Inagro de land- en tuinbouwsector dichter bij haar omgeving met het oog op meer wederzijds begrip.

Meer info over landbouweducatie in West-Vlaanderen:
www.onthaalopdeboerderij.be
info.educatie@inagro.be

 

champi.jpgGekoppelde thema's & sectoren: Eetbare Paddenstoelen | Landbouwverbreding