NieuwsDewaele Griet, vrijdag 28 augustus 2015

SPEUREN NAAR SPOREN met een champignonteeltkit in uw klas EDITIE 2015Artikels

Ondanks het mooie weer zit ons hoofd al bij het nieuwe schooljaar. De boeken ruiken nog naar nieuw. Potloden en balpennen liggen te wachten… en met dit nieuw schooljaar komen de champignonteeltkits in zicht!

SPEUREN NAAR SPOREN met een champignonteeltkit in uw klas EDITIE 2015

Vanaf 28 augustus 2015 kan je opnieuw champignonteeltkits bestellen. Surf naar onze website (educatie) en volg de richtlijnen.
Opgelet! Dit jaar is de afhaling in Brugge op de parking naast de Bowling Stones en PH Olympia. Adres: Koning Leopold III-laan 66, 8200 Brugge


Bestellen:
Per school (vestiging) kunnen er maximaal 3 teeltkits besteld worden. Het aantal beschikbare teeltkits is beperkt, dus wees er als de kippen bij. Vergeet niet om na het doorsturen van de bestelling het bevestigingsformulier af te printen en dit mee te brengen naar het afhaalpunt. Bestellen kan tot 14 september 2015. Ga hier naar de bestelpagina.

Afhalen:

  • De kits kunnen enkel afgehaald worden op woensdag 16 september 2015 tussen 14u en 16u.
  • De teeltkits worden afgegeven in ruil voor het bevestigingsformulier.
  • Je kan de teeltkits op twee verschillende locaties afhalen.
    Bij de reservatie maak je de keuze tussen:
     * Parking 3, Koning Leopold III-laan 66, Sint-Andries (Brugge)
     * Inagro, Ieperseweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem

 

Aan de slag in de klas:
Na een drietal weken, kan er geoogst worden. Het is een wondere wereld om samen met de kinderen te zien hoe uit een klein myceliumdraadje een berg champignons groeien. En voor wie het telen alleen niet genoeg is, is er ook een ‘beeldig’ lespakket om de champignonteelt van naaldje tot draadje te leren kennen. Met (link Boer in Beeld speuren naar sporen) kan je er een boeiende week van maken.

Dankzij de onderzoeksafdeling eetbare paddenstoelen kunnen wij elk jaar deze champignonteeltkits aanbieden.

Voor meer info kunt u terecht op de pagina over teeltkits. Of contacteer ons via E info.educatie@inagro.be of T 051 27 32 25.

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding