NieuwsDedeyne Anneleen, donderdag 02 juli 2015

Succesvolle smaakmarkt met lokale producten in BruggeArtikels

Op maandag 22 juni lieten een 25-tal hoeve- en streekproducenten uit het Brugse Ommeland de horeca en detailhandel van hun producten proeven op de B2B-markt te Brugge.

Succesvolle smaakmarkt met lokale producten in Brugge

Consumenten kiezen steeds meer voor producten uit eigen streek. Authentieke lokale producten met een verhaal en een onweerstaanbare kwaliteit en smaak zijn hip en trendy geworden. Het is als horeca- of winkeluitbater belangrijk om mee te gaan in deze trend.

100% West-Vlaams en de Provincie West-Vlaanderen brachten daarom lokale producenten en professionele klanten samen. Op één middag werden de vele heerlijke producten uit de regio geproefd en gesmaakt. Tijdens de smaakmarkt werden ook enkele inspirerende getuigenissen gebracht en praktische tips gegeven voor de meer dan 150 aanwezigen.

De bedoeling is dat deze lokale producten binnenkort terug te vinden zijn in de buurtwinkel of dat men ze kan proeven in één van de vele horecazaken die de Brugse regio rijk is.
logo_west_vlaams.jpg
De lokale producten dichter bij de consument brengen en de hoeve- en streekproducenten daarin ondersteunen zijn de hoofddoelstellingen van ‘100% West-Vlaams’. POM West-Vlaanderen en Inagro zijn de drijvende organisaties van dit project. Meer info: www.100procentwest-vlaams.be


fotosstreekmarkt.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding