NieuwsInagro, donderdag 18 juni 2015

Vaderdag op de boerderij lokt ruim 1.600 bezoekersArtikels

Op Vaderdag trokken heel wat papa’s met hun gezin naar de boerderij.  Na de ochtendnevel liet de zon zich van haar beste kant zien.  Enkel blije en ontspannen gezichten op de boerderij. Inagro organiseerde dit initiatief voor de achtste keer en met succes. Maar liefst 11 West-Vlaamse bedrijven namen deel en ontvingen samen ruim 1600 bezoekers.

Vaderdag op de boerderij lokt ruim 1.600 bezoekers

Kennismaken met het reilen en zeilen van een hedendaagse boerderij, proeven van een heerlijk ontbijt met hoeveproducten en beleving voor groot en klein vormen de successleutels van het initiatief ‘Verras papa met een beestig ontbijt op de boerderij’. Inagro en de Provincie West-Vlaanderen organiseren deze gezinsactiviteit omdat ze het waardevol vinden dat producent en consument elkaar ontmoeten. Een tuinbouwbedrijf werkt zeer verschillend van een melkveebedrijf of pluimveebedrijf. Wie weet nog iets over voedselproductie en de oorsprong van het voedsel? Dergelijke laagdrempelige en vooral leuke gelegenheden zijn hiervoor de ideale opstap.

Maar liefst 11 land- en tuinbouwbedrijven tekenden in voor deze editie in West- Vlaanderen. Inagro richt de oproep naar landbouwverbreders die lid zijn van het netwerk West-Vlaamse bezoekboerderijen of het netwerk 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten. Via boerderijbezoeken, hoeveproducten, … richten ze zich op rechtstreeks contact met de burger/consument. Op www.onthaalopdeboerderij.be vind je een overzicht van hun aanbod. Voor de deelnemende bedrijven is het de uitgelezen kans om hun smakelijke en kwaliteitsvolle producten te serveren aan mensen uit de buurt. Bovendien halen ze er veel voldoening uit om hun verhaal te brengen. Verrassend is dat elk ontbijtbuffet inspeelt op de specialiteit van de hoeve. Ook de Provincie Oost-Vlaanderen sluit aan bij het initiatief.

De gezinnen schreven zich massaal  in en genoten voluit van een dagje beleving op de boerderij en een unieke Vaderdag.

Vond jij geen plaatsje meer voor deze editie? Ga deze zomer zeker eens langs bij een hoevewinkel of bezoek eens een boerderij. Op www.onthaalopdeboerderij.be vind je heel wat adresjes. Mis onze volgende activiteiten niet door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.


Fotoreportages op www.facebook.be/onthaalopdeboerderij

vaderdag.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding