NieuwsVandekerckhove Helena, Dejonckheere Nele, donderdag 11 juni 2015

Pilootproject Boerderijschool in Oostkamp kent een succesvolle evaluatieArtikels

Donderdag 4 juni stelden Maaike Vanhaverbeke en Lieselotte Vandevelde hun eindwerk rond de Boerderijschool voor. Deze twee studentes uit de lerarenopleiding lager onderwijs van Vives Tielt werkten dit pilootproject inhoudelijk uit. Ze deden ook een (kleinschalig) onderzoek naar drempels en kansen van dit concept bij scholen en landbouwbedrijven.

Pilootproject Boerderijschool in Oostkamp kent een succesvolle evaluatie

De Boerderijschool liep van februari tot juni op hoeve De Grote Linde in Oostkamp. We blikken terug op een zeer geslaagd eerste proeftraject. De leerlingen kregen de kans om levensecht te leren. Er werden heel wat eindtermen bereikt. De leerlingen berekenden o.a. het volume van de maïskuil, werkten met landmaten, volgden de weersomstandigheden nauwgezet op… Het samen ‘werken’ met elkaar, taken volbrengen, zelfstandigheid, praktische organisatievaardigheden… Al deze zichtbare vaardigheden droegen ertoe bij dat dit project een grote invloed had op de klas als groep. De groep werd gaandeweg hechter en leerlingen leerden elkaar op een andere manier kennen. Zoals op de sfeerbeelden te zien is werden zelfs de aanwezigen op de voorstelling aan het werk gezet.

Na deze positieve ervaringen zetten hoeve De Grote Linde (Oostkamp) en de basisschool De Notelaar (Oedelgem) hun samenwerking alvast verder. Ook Inagro en Vives willen hierop verder inzetten om dit concept uit te breiden. Ongetwijfeld meer hierover dus.

Volg alle nieuwtjes over de boerderijschool via http://boerderijschool.blogspot.be  

Meer info:
E info.educatie@inagro.be
T 051 27 32 66

 

DSC_0745.jpgDSC_0771.jpgboerderijschool.jpg

 Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding