Nieuwskatrien Grauwet, Evelien Lambrecht, woensdag 18 november 2020

Opportuniteiten voor online bestellen bij korte keten verkoopArtikels

De coronacrisis zette veel Vlamingen aan tot lokaal kopen. Ook heel wat korteketenproducenten merkten deze evolutie. Uit een bevraging van VLAM bleek dat 67% van de producenten een hogere omzet draaide dit voorjaar. Deze omzetstijging kwam er niet zomaar. Producenten leverden extra inspanningen via het opstarten van online verkoop of verkopen op bestelling. Overweeg je deze piste ook? Volg ons webinar voor advies op maat.

Opportuniteiten voor online bestellen bij korte keten verkoop

Online bestellen
Het opstarten van een online verkoopkanaal kan extra omzet genereren. Tenminste als je werkt met een goed functionerend systeem. En daar loopt het soms mis. Online verkoop is immers een kwestie van sterke dienstverlening. Vaak is er onvoldoende aandacht voor de gebruiksvriendelijkheid. En laat dit nu één van de belangrijkste redenen zijn voor een consument om af te haken van een site. Dit merkten ook de onderzoeker van Inagro die binnen het project Farmer Business + twee hoeveproducenten begeleidden om hun online bestelsysteem te professionaliseren. Op basis van deze bevindingen contacteerde Inagro Lieven Vandevelde van Youniverse. Hij begeleidt al meer dan 20 jaar KMO's uit alle mogelijke sectoren bij hun online activiteiten. Tijdens een interactief webinar op dinsdag 1 december om 20u leert hij ons welke opties er zijn om klanten online te laten bestellen, gaande van een eenvoudig bestelformulier tot een professionele webshop. Deze online workshop is volledig op maat van hoeveproducenten, zowel voor starters als voor zij die de mogelijkheid van online bestellen al hebben.  

Ik lees graag meer info of schrijf me meteen in voor het webinar 'Online bestellen'

 

Farmer Business +: Vele wegen leiden tot hogere klantenbeleving

Online bestellen is één van de thema’s die Inagro samen met Vives uitwerkt binnen het project Farmer Business +. In het project worden hoeveproducenten actief begeleid om hun verkoop te professionaliseren met als focus een hogere klantenbeleving. Ben je een korteketenproducent die zich openstelt voor continue professionalisering? Pik onze opgedane kennis mee via de Inspiratiegids voor hoevewinkels.


In januari volgt ook nog een webinar rond ‘online betalen en belonen’. Wil je als eerste op de hoogte blijven van onze initiatieven? Kruis de sector ‘landbouwverbreding’ aan in de voorkeuren van je nieuwsbrief. Zo krijg je alle nieuws rond dit thema op vrijdagmorgen in je mailbox.

 

Logobanneronline.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding