NieuwsTijl Labeeuw, katrien Grauwet, donderdag 22 oktober 2020

Netwerk 100% West-Vlaams blijft groeien. Ook interesse om lid te worden?Artikels

'100% West Vlaams' blijft uitbreiden. Dit jaar mochten we al 7 nieuwe hoeveproducenten verwelkomen in het netwerk. Dat brengt de teller vandaag op 162 aangesloten hoeves. Naast het gebruik van het label '100% West-Vlaams' kunnen alle 162 leden ook genieten van de vele voordelen van het netwerk.

Netwerk 100% West-Vlaams blijft groeien. Ook interesse om lid te worden?

“100% West-Vlaams” is in de eerste plaats een kwaliteitslabel waaraan men West-Vlaamse hoeve- en streekproducten herkent. Daarnaast is het ook dynamisch netwerk voor West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten. Samen met de partners POM West-Vlaanderen, Westtoer, Unizo en de Provincie West-Vlaanderen zet Inagro de schouders onder de verdere uitbouw van het netwerk en de bekendmaking van het label. Inagro fungeert hierbij als aanspreekpunt voor hoeveproducenten die via de korte keten verkopen.

7 nieuwe 100% West-Vlaams hoeveproducenten
Momenteelt verkopen 162 hoeveproducenten hun zelfgeproduceerde producten onder het label 100% West-Vlaams. Producten met het label 100% West-Vlaams zijn authentiek, ambachtelijk gemaakt, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit.

Dit jaar ontvingen 7 hoeveproducenten de erkenning om hun producten onder het label te verkopen. We plaatsen ze voor jullie op een rijtje.

Brugse Ommeland

Sint-Amandshof/Belgasconne (varkensvlees) - Pittem

Leiestreek

Westhoek


Ontdek alle leden op www.100procentwest-vlaams.be.


100% West-Vlaams als netwerk voor West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten.
Naast een  label is ‘100% West-Vlaams’ ook een dynamisch netwerk van hoeve- en streekproducten. Via promotie, vorming, vertegenwoordiging, netwerking en het opzetten van innovatieve projecten worden aangesloten producenten ondersteund in hun professionalisering en marktgericht produceren. Zo plaatst Inagro samen met haar partners lokale producten in West-Vlaanderen op de kaart.

Wat zijn de voordelen van lidmaatschap?

  • Je maakt deel uit van het netwerk '100% West-Vlaams'.
  • Je kan (gratis) deelnemen aan workshops, netwerkmomenten, nieuwjaarsreceptie…
  • Je maakt deel uit van onze overkoepelende communicatie en promotie (online en offline).
  • Je hebt toegang tot het 100%West-Vlaams promotiemateriaal (vaak gratis of aan sterk verminderde prijs) en groepsaankopen.
  • We betrekken je actief bij diverse B2B en B2C activiteiten (o.a. Week van de Korte Keten, professionele beurzen, lekkerste agenda...).
  • Via 100% West-Vlaams proberen we de West-Vlaamse steden en gemeentes & horeca bewuster te laten kiezen voor lokale producten uit hun eigen regio.
  • Via gerichte promotie brengen we de consument dichter bij de lokale 100% West-Vlaams producent.

receptie100WVLband.PNG


Wie kan lid worden?

  • Alle in West-Vlaanderen gevestigde professionele land- of tuinbouwbedrijven die aan korte ketenverkoop doen komen in aanmerking om toe te treden. Dat is van de klassieke hoevewinkel over producenten die verkopen via een huis-aan-huisronde tot hoeveproducenten die inzetten op B2B-verkoop.  
  • De basisprincipes van de korte keten vormen een richtgevend kader om de  aanvraag tot lidmaatschap te beoordelen. Dat is o.a. betrokkenheid tussen producent en consument, nauw contact met de (lokale) landbouwpraktijk en de zeggenschap van de producent in zijn prijszetting en marktvoering.  Onze leden treden naar buiten als ambassadeurs van de korte keten in West-Vlaanderen en brengen deze criteria zoveel mogelijk in de praktijk.Wil je deel uitmaken van dit dynamische netwerk?
Dien nu je aanvraag in.Wens je meer info? Contacteer:
- Tijl Labeeuw  via tijl.labeeuw@inagro.be of 051 27 33 97
Regio: Leiestreek, zuiden van de Westhoek
- Katrien Grauwet via katrien.grauwet@inagro.be of 051 27 32 29
Regio: Brugse Ommeland, noorden van de Westhoek