NieuwsAudrey Miserez, Sophie Waegebaert, Veronique De Mey, dinsdag 11 augustus 2020

Bekijk onze infovideo over anaërobe vergisting van bermgras!Artikels

Sinds maart 2018 werkt Inagro mee aan het Interreg-project Grassification. Samen met partners uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, zoeken we geschikte valorisatiemogelijkheden voor bermgras. Dankzij onze pocketvergistingsinstallatie kunnen we de mogelijkheden voor het anaëroob vergisten van bermgras op onze site bestuderen. Hoe we dit doen, leggen we uit in een infovideo. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Bekijk onze infovideo over anaërobe vergisting van bermgras!

In het nieuwsbericht 'Inkuilen van bermgras' brachten informeerden we je over het inkuilen van bermgras afkomstig uit Harelbeke. Begin dit jaar werd het bermgras anaëroob vergist in de pocketvergister van Inagro. Het was toen de bedoeling landbouwers uit te nodigen voor een demonstratie van de vergister. Het coronavirus stak daar een stokje vor. de een niet nader genoemd virus goeide roet in het eten. We zochten en vonden een alternatief in de vorm van een infovideo.

 
In de infovideo leggen we eerst de doelstellingen van het project Grassification uit, waarna we inzoomen op het vergistingsproces van bermgras. Ook de valorisatiemogelijkheden van bermgras worden aangehaald en we staan even stil bij enkele knelpunten en hoe we deze kunnen overwinnen.
 
> Bekijk de infovideo
 
infovideo_20200811_play.JPG

Het experiment is ondertussen afgelopen en momenteel werken we volop aan de verwerking van de resultaten. Meer info volgt in een volgend nieuwsbericht.

Meer info?
Heb je vragen over de video? Neem dan contact op met Audrey Miserez door een mail te sturen naar audrey.miserez@inagro.be of door telefonisch contact op te nemen via 051 27 33 73.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van ons videonieuws!      
We zetten volop in op digitale adviesverlening én kennisdeling! Abonneer je op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte van ons videonieuws!        
 
Het project Grassification is gefinancierd binnen het Interreg-programma 2 Zeeën, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Meer info op www.interreg-fwvl.eu

20200811-LogoGrassification.png 20200811-Europesevlag.png