NieuwsNele Dejonckheere, dinsdag 30 juni 2020

Gratis uitleenmateriaal voor jouw publieksactiviteitArtikels

Zoek je animatie of eenvoudige informatie over land- en tuinbouw voor een publieksevent? Snuister even in het gratis landbouweducatief uitleenmateriaal van Inagro. Het depot met kunstmelkkoeien, voeldozen en educatieve zeildoeken is recent uitgebreid. Reserveer en ontleen gratis materialen voor jouw event of opendeurdag. Dit aanbod is toegankelijk voor landbouwers met of zonder ervaring in landbouwverbreding en voor verenigingen!

Gratis uitleenmateriaal voor jouw publieksactiviteit

Gratis spel- en tentoonstellingsmateriaal over land- en tuinbouw

De boerderij is een belevingsvol kader voor groot en klein. Spreek je publiek aan met een verhaal op maat en leuke animatie. Heb je daar weinig ervaring mee of ben je op zoek naar interessante extra’s? Dan biedt ons uitleendepot wat je zoekt. Wat dacht je van een wedstrijdje melken, een parcours met springkoetjes voor de kleinsten of een verrassende voeldoos?

Onze zeildoeken vertellen elk een stukje van het verhaal van de Vlaamse land- en tuinbouw. Ze bieden je een handige houvast om jouw verhaal te vertellen en een passende aankleding te voorzien voor een activiteit op je bedrijf of te velde. Met steun van de Provinciale Landbouwkamer West-Vlaanderen hebben we het aanbod thematische zeildoeken recent uitgebreid van tien naar twintig. Dank je wel daarvoor!

016107_BachePlattelandsklasse_West-Vlaanderen_collage.jpg

Interesse! Hoe ontleen ik materialen?
 
Het aanbod kan je online raadplegen en reserveren.
 

Let op: je dient je eerst en eenmalig te registeren.

  • Zodra je ingelogd bent, vind je een overzicht van het beschikbare materiaal. Per item vind je een afbeelding, afmetingen en interessante kenmerken.
  • Duid aan wat je wenst te ontlenen en de periode waarin je het materiaal wil reserveren. Maak de reservatie.
  • Een medewerker controleert de beschikbaarheid en stuurt je een bevestiging.
  • Een waarborg is niet nodig. Als je het materiaal terugbrengt, bekijken we wel de netheid en volledigheid.
 
Inagro tilt jouw activiteit naar een hoger niveau
 
Heb je een creatief idee voor een zomerse boerderijactiviteit en kun je hulp gebruik bij de promotie of praktische uitwerking ervan? Je kan nog altijd intekenen op ons aanbod voor professionele begeleiding. Het is een unieke kans om je bedrijf en de sector in de kijker te zetten, ook als je geen ervaring hebt in landbouwverbreding!
 

Inagro geeft bezoekboerderijen een duwtje in de rug
 
"Onbekend is onbemind." Met die slogan stimuleren de Provincie West-Vlaanderen en Inagro al zo’n twintig jaar boerderijbezoeken onder de noemer ‘Samen de boer op’ en ‘Met de klas de boer op’. Via een tijdelijke coronasubsidie ‘Ik zomer West-Vlaams’ kunnen bezoekboerderijen 50 euro ondersteuning per bezoek aanvragen. Zo compenseren we de gemiste voorjaarsbezoeken en stimuleren we coronaveilige beleving op en rond de boerderij.

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding | -- Algemeen --