NieuwsNele Dejonckheere, dinsdag 12 mei 2020

Landbouwverbreders, stoom je klaar voor een belevingsvolle (na)zomerArtikels

Voor landbouwverbreders is het voorjaar doorgaans een drukke, interessante periode. Door corona viel dat in 2020 helemaal tegen. Diverse activiteiten, zoals hoevetoerisme, boerderijbezoeken, verjaardagsfeestjes en communies, vielen in het water, met een lege agenda en portemonnee als gevolg. Stilaan zien we perspectief voor de zomer! Onze eerste reeks tips stoomt jullie alvast klaar.

Landbouwverbreders, stoom je klaar voor een belevingsvolle (na)zomer

De Provincie West-Vlaanderen en haar gemeenten wil er zijn voor de burgers. Samen bereiden ze een pakket acties voor die inzetten op het lokale ondernemerschap en op het creëren van een belevingsvol aanbod nu mensen meer in eigen regio recreëren.

Inagro engageert zich om land- en tuinbouwers te ondersteunen via eigen initiatieven en door jullie op de hoogte te houden van interessante kansen van andere organisaties. Op de pagina www.inagro.be/landbouwverbreding bundelen we actuele tips en publicaties. Er zit nog heel wat in de pipeline, zoals de ‘zomer van de korte keten’. Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten.

 

Coronawebinars boordevol tips

Via dit bericht leiden we jullie naar het aanbod van Westtoer, het provinciale agentschap voor toerisme en recreatie. Via 'coronawebinars' speelt Westtoer kort op de bal. Ken je ook de overige werking?

Interessante tips uit het aanbod:

  • Via coronawebinars brengt Westtoer live thematische lezingen bij je thuis. De webinars worden opgenomen, zodat je ze nadien ook nog kunt bekijken. Alvast gepland:
    • Do 14 mei 2020 om 10.30 u: Klantgerichtheid en het (laten) opvolgen van coronamaatregelen. (Tip: herbekijk!)
    • Ma 18 mei 2020 om 13.30 u: Creëer de optimale technische condities in je organisatie om straks coronaproof te zijn.

 

  • Westtoer stuurt tweewekelijks een nieuwsbrief uit voor toeristisch-recreatieve ondernemers. Abonneer je en blijf op de hoogte.

 

 

TIP! Snuister in het aanbod, abonneer je op de nieuwsbrief, … Laat je inspireren en beleef ook zelf een verrassende zomer in eigen regio.

 

Veel creativiteit en goede moed gewenst aan jullie allen!

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding | -- Algemeen --