NieuwsLieven Delanote, Sophie Waegebaert, donderdag 23 januari 2020

Kom naar de inspiratienamiddag Van lokale biologische graanteelten tot lokale biologische voedingArtikels
In nieuwe en gezonde voedingstrends kun je peulgewassen en nieuwe, oude, pseudo- en andere granen niet meer wegdenken. Maar van veld tot consument zijn voor die gewassen vaak meerdere bewerkingen en bereidingen nodig. Samenwerking in de keten is daarom een must. Met de inspiratienamiddag "Van lokale biologische ‘graan’-teelten tot lokale biologische voeding" willen we daarop inspelen. Ook jij bent van harte welkom op dinsdag 4 februari in Oosterzele-Balegem!
Kom naar de inspiratienamiddag Van lokale biologische graanteelten tot lokale biologische voeding

De vraag van de consument naar biologische zuurdesems, vegetarische burgers en verpakkingsvrije winkels stijgt. Biologische bakgranen, soja, hennep of quinoa zijn maar enkele van de ‘graan’gewassen die in die producten verwerkt worden of in verpakkingsvrije winkels terechtkomen. Momenteel worden ze vaak aangekocht in het buitenland, maar ze kunnen ook met succes bij ons geteeld en verwerkt worden! Alleen vraagt de opbouw van de nodige kennis over postharvesttechnieken, voedselkwaliteit en -veiligheid en de ontwikkeling van evenwichtige biologische waardeketens tijd en vertrouwen.

Ongeacht de grondstof of het eindproduct lopen veel lokale initiatieven aan tegen gelijkaardige vragen, maar missen ze vaak een netwerk om antwoorden en ervaringen uit te wisselen. Met de inspiratienamiddag "Van lokale biologische ‘graan’-teelten tot lokale biologische voeding" willen we daarop inspelen. Alle betrokken, van veld tot bord, zijn van harte welkom op dinsdag 4 februari in Oosterzele-Balegem.
 
Experts en adviseurs werpen hun licht op de situatie. Daarnaast vertellen telers je het verhaal over hun engagement en hun zoektocht naar eerlijke prijszetting.