NieuwsFlorian Parret, Brecht Catteeuw, dinsdag 03 september 2019

Inagro te velde! Tips & tricks voor jouw bodem, bemesting en gewasbescherming – deel 3Artikels

Op onze proefvelden wordt heel wat onderzoek gedaan naar nieuwe teelten, technieken en innovaties. Daarnaast hebben we ook een ruim aanbod aan diensten. Met de unieke demodag 'Inagro te velde!' willen we onze innovaties en dienstverlening bundelen en demonstreren op 1 locatie op percelen van collega-landbouwers! De demodag vindt plaats op dinsdag 10 september tussen 9.30 u en 17 u op de percelen achter Floralux in Dadizele. Tijdens deze gratis belevingsdag kan je op 5 demonstratie-eilanden terecht voor tips voor jouw bodem, bemesting en gewasbescherming. In dit nieuwsbericht lees je wat er allemaal te beleven valt.

Inagro te velde! Tips & tricks voor jouw bodem, bemesting en gewasbescherming – deel 3

5 demonstratie-eilanden en meer dan 20 demo’s

Op de velden achter Floralux in Dadizele kan je op dinsdag 10 september terecht op 5 demonstratie-eilanden waar we in totaal zo’n 20 demo’s zullen geven. De thema’s bodem, bemesting en gewasbescherming staan centraal.

De eilanden bezoeken kan doorlopend tussen 9.30 u en 17 u. De demo’s starten telkens om het halfuur.

 

Over bodem en bemesting  

Op eiland 1 en 3 kan je terecht voor heel wat tips en demo’s rond het thema ‘bodem’. Hoe voorkom je bodemverdichting? Wat zijn de mogelijkheden van groenbedekkers? Hoe kan je die groenbedekkers vernietigen en onderwerken? Het zijn slechts enkele onderwerpen die aan bod komen.

> Lees meer over de eilanden ‘bodem’ in dit nieuwsbericht.


Op eiland 2 kan je even op adem komen met een hapje en een drankje. Daarnaast kan je ook  een bezoekje brengen aan de standen van onze verschillende partners die deze dag mee mogelijk maken.

Het thema ‘bemesting’ staat centraal op eiland 4. Sinds begin 2019 is er een nieuw mestactieplan. De nieuwigheden in MAP6 zijn talrijk en niet altijd even duidelijk. Onze adviseurs staan klaar om je te helpen en tonen enkele nieuwe mogelijkheden.

> Kom alles te weten over het eiland ‘bemesting’ in dit nieuwsbericht.

Breng je identiteitskaart mee en registreer deze activiteit als vorming voor de fytolicentie!

Eiland 5 staat volledig in het teken van gewasbescherming. Combineer je dit eiland met minstens één ander eiland dan komt deze activiteit in aanmerking als opleiding voor de fytolicentie! Vergeet dus zeker je identiteitskaart niet.

> Bekijk hier nog eens de onderwerpen van het eiland ‘gewasbescherming’.

Meer informatie?
De demodag vindt plaats op dinsdag 10 september van 9.30 u tot 17 u op de percelen achter Floralux in Dadizele. Parkeren kan op de parking van Floralux.

Bekijk het volledige programma op www.inagro.be/tevelde.
 
Demodag_CAMPAGNEBEELD.jpg