NieuwsNele Dejonckheere, Hannelien Del'haye, donderdag 13 juni 2019

Vaderdagontbijt op 9 hoeves in West-Vlaanderen opnieuw een succesArtikels

Op Vaderdag trokken heel wat papa’s met hun gezin naar de boerderij. De twaalfde editie van het vaderdagontbijt haalde weer vlot meer dan 1000 bezoekers. De opzet van Inagro om mensen naar de boerderij te leiden, blijft in de smaak vallen. We zagen alleen maar blije en ontspannen gezichten op de boerderij.

Vaderdagontbijt op 9 hoeves in West-Vlaanderen opnieuw een succes

Een onvergetelijke Vaderdag voor het hele gezin

Kennismaken met het reilen en zeilen op een hedendaagse boerderij, proeven van een heerlijk ontbijt met hoeveproducten en beleving voor groot en klein vormen de successleutels van het vaderdagontbijt. Met deze gezinsactiviteit willen Inagro en de Provincie West-Vlaanderen een waardevolle ontmoeting organiseren tussen producenten en consumenten. Wie weet nog iets over voedselproductie en de oorsprong van voeding? Een tuinbouwbedrijf werkt helemaal anders dan een melkvee- of pluimveebedrijf. Dergelijke laagdrempelige en vooral ontspannende gelegenheden zijn daarvoor de ideale opstap.

DSC_4410_dubbel.jpg

Maar liefst negen land- en tuinbouwbedrijven schreven zich in voor deze editie in West-Vlaanderen: Hertenfinesse in Oostende, Meerberghoeve in Beernem, Wijngoed Monteberg in Dranouter, Ijshoeve Ten Hoochstede in Lendelede, Herenthoeve in Meulebeke, ’t Motehof in Hooglede, ’t Fazantenhof in Houthulst, ’t Glazen Huis in Staden en Rabarberhoeve Het Warandehof in Alveringem. Ook de Provincie Oost-Vlaanderen sloot aan met zes deelnemende bedrijven.

Landbouwverbreders spelen troeven uit

Voor het vaderdagontbijt kunnen gezinnen kiezen uit een breed aanbod, gaande van melkveebedrijven, hertenfokkerijen en groentebedrijven tot een wijndomein. Via boerderijbezoeken of een hoevewinkel hebben de deelnemende bedrijven al ervaring met de ontvangst van bezoekers op hun bedrijf. Bezoekboerderijen zijn aangesloten bij het aanbod 'Samen de boer op' van Inagro en korteketenproducenten verkopen hun hoeveproducten onder het label '100% West-Vlaams'. De hoeves waarderen het directe contact met hun bezoekers en creëren nieuwe activiteiten op hun bedrijf.

DSC_4323_dubbel.jpg

Voor de deelnemende bedrijven is het vaderdagontbijt de uitgelezen kans om hun smakelijke en kwaliteitsvolle producten te serveren aan mensen uit de buurt. Bovendien halen ze er veel voldoening uit om hun verhaal te brengen. Elke hoeve speelt telkens zijn eigenheid uit in het ontbijtbuffet, de kinderanimatie en de rondleiding. Bezoekers konden ook dit jaar weer versgebakken pannenkoeken of eieren met spek proeven, koeien gemolken zien worden of zelf hun aardbeien plukken.

Gezinnen schreven zich massaal  in – ruim een week vooraf was alles bijna volzet – genoten voluit van een dagje beleving op de boerderij en een unieke Vaderdag.

DSC_4367_dubbel.jpg

Zomertips

Vond jij geen plaats meer voor deze editie? Ga deze zomer eens langs op hun hoeveterras voor een ijsje of een andere verfrissing, reserveer voor een hoevepicknick of koppel een fietstocht aan je boerderijbezoek. Plezier verzekerd!

 

>> Bekijk meer beelden van vaderdagontbijt 2019

 

Het vaderdagontbijt is een initiatief van:

logo_banner_vaderdagontbijt.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding | Landbouw In Zijn Omgeving