NieuwsDejonckheere Nele, Del'haye Hannelien, donderdag 24 januari 2019

West-Vlaamse scholen plaatsen opnieuw witloofteeltkits op hun programmaArtikels

Onbekend is onbemind. Daarom startte Inagro elf jaar geleden met de witloofteeltkitactie in West-Vlaamse scholen. Met een kant-en-klaar pakket en met veel vlijtige handen oogsten de leerlingen na ongeveer drie weken hun eigen witloof. Omdat witloof lekker, gezond en streekeigen is, blijven scholen jaar na jaar gratis teeltkits afhalen. Deze editie krijgen 550 teeltkits een plaats in de klas.

West-Vlaamse scholen plaatsen opnieuw witloofteeltkits op hun programma

Veel kinderen kijken verschrikt als witloof op het menu staat. Diezelfde kinderen bepalen vaak - meer dan we denken - wat thuis op tafel komt. De eerder bittere groente kan dus wel wat steun gebruiken. Onze actie met witloofteeltkits speelt daarop in.

Na verjaardagseditie terug naar drie teeltkits per school
Vorig jaar kregen de deelnemende scholen één maxipakket. In 2019 grijpen we terug naar de formule van edities 1 tot 9. Scholen kunnen maximaal drie teeltkits bestellen. Bij elke teeltkit horen enkele witloofwortels, voedingsstoffen, een afdekfolie, een teelthandleiding en een kookkleurboekje. De verzorging vergt weinig inspanning en die kunnen leerkrachten samen met kinderen volbrengen. Na 21 dagen zou het witloof plukklaar moeten zijn.

20190124_uitdelen_witloofteeltkit.JPG

550 teeltkits en handleidingen helpen leerlingen op weg
Op woensdag 23 januari haalden de ingeschreven leerkrachten hun teeltkits af bij Inagro of in Brugge, 550 in totaal. We dagen leerkrachten en leerlingen uit om de teelt nauwkeurig op te volgen en daarna het resultaat te proeven. Het didactische materiaal op de website Onthaal op de boerderij zet hen verder op weg.
 
20190124_witloofloods.jpg


De witloofteeltkitactie is een samenwerking van de witloofafdeling en landbouweducatie binnen Inagro. Zonder de grote inspanningen van beide diensten zouden de teeltkits hun weg naar de West-Vlaamse scholen niet vinden.
 

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding | Witloof