NieuwsGrauwet katrien, donderdag 17 januari 2019

Kom naar een inspiratiemoment voor je activiteit in de Week van de Korte KetenArtikels

Op Agriflanders werd het startschot gegeven voor de nieuwe editie van de Week van de Korte Keten. In West-Vlaanderen daagt Inagro samen met haar partners elke producent en vereniging en elk gemeentebestuur uit om een actie of evenement te organiseren tussen zaterdag 4 en zondag 12 mei 2019. Zie je het helemaal zitten om een activiteit op te zetten? Kom dan naar één van onze inspiratiemomenten op donderdag 31 januari of vrijdag 1 februari.  

Kom naar een inspiratiemoment voor je activiteit in de Week van de Korte Keten

Van zaterdag 4 mei tot zondag 12 mei 2019 vindt opnieuw de Week van de Korte Keten plaats. Inagro, POM West-Vlaanderen en Westtoer zijn in West-Vlaanderen de drijvende krachten achter deze campagneweek. Ook dit jaar stappen de andere Vlaamse Provincies, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Vlaamse overheid mee in het verhaal.

Inspiratiemoment_012019.JPG

Meer dan een week lang vinden er in heel Vlaanderen kleine en grotere evenementen plaats. Bezoekers kunnen er lekkers proeven in hoevewinkels en op streekmarkten, fietsen langs bedrijven van landbouwers en streekproducenten of zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een kookdemonstratie met lokale producten.

Op naar 500 activiteiten en evenementen

Tijdens Agriflanders zocht Inagro de eerste deelnemers. Samen met onze partners gaan we het engagement aan om 500 activiteiten op de kalender te plaatsen. Organisatoren kunnen kiezen tussen kleinere evenementen, zoals aanbieden van proevertjes of een bedrijfsbezoek, en grotere evenementen, zoals een opendeurdag of streekmarkt. Registratie van een activiteit kan nu al via www.weekvandekorteketen.be.

Volg een West-Vlaamse inspiratiesessie

Of je nu producent bent van hoeve- en streekproducten, lid van een vereniging of ambtenaar bij een stad of gemeente, iedereen kan een activiteit organiseren of mee ondersteunen. Wat je kan organiseren en hoe je dat aanpakt, ontdek je in tijdens provinciale inspiratiemomenten. Die vinden plaats op donderdag 31 januari van 14 u tot 16 u in Esenkasteel in Diksmuide, op vrijdag 1 februari van 10 u tot 12 u in het stadhuis van Kortrijk en op vrijdag 1 februari van 14 u tot 16 u in het Informatiecentrum in Brugge. De inspiratiesessies zijn ook dé momenten om de leukste activiteiten van de voorbije edities te ontdekken en contacten te leggen met andere organisatoren. Meer info vind je op www.weekvandekorteketen.be.

Stel je kandidaat voor de West-Vlaamse Korte Keten KOP

Voor hoeve- en streekproducenten heeft de Week van de Korte Keten nog iets extra’s in petto. Zij maken kans om Korte Keten KOP van hun provincie te worden. Wil je graag ambassadeur van de korte keten in West-Vlaanderen worden? Schrijf je dan in op www.weekvandekorteketen.be, ten laatste op donderdag 14 februari.

De vijf laureaten kunnen rekenen op heel wat promotie. In de weken voor de start van de Week van de Korte Keten kan het publiek online stemmen voor de Korte Keten KOP van zijn provincie.

Meer info over de Week van de Korte Keten verneem je via Katrien Grauwet (katrien.grauwet@inagro.be of 051 27 32 29).

KorteKeten_Banner_1000x2000_2019_IR.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding | Landbouw In Zijn Omgeving