NieuwsDegroote Elise, vrijdag 11 januari 2019

FERM! - editie 2019Artikels

Als alles goed ging, viel het jaarlijkse tijdschrift "FERM!" onlangs bij jou in de bus. Dat magazine van de Provincie West-Vlaanderen, Inagro en VLM inspireert West-Vlaamse land- en tuinbouwers in verschillende thema's, waaronder energie, innovatie, bodem en verbreding. In dit nieuwsbericht lichten we alvast een tipje van de sluier. Nam jij het tijdschrift al door? Dan horen we graag jouw mening. Deze publicatie kan je ook digitaal raadplegen.

FERM! - editie 2019

> Bekijk "FERM!" online.

Wil je deze editie op papier ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@inagro.be. Dan bezorgen we je zo snel mogelijk een exemplaar.

 

Hoogtepunten uit de nieuwe editie van "FERM!"
Bodemanalyses helpen landbouwers al een heel eind op weg, maar er is meer dan de nutriëntenstatus alleen. Adviseurs gaan op pad met de BodemIDee om de chemische, fysische en biologische eigenschappen van je bodem in kaart te brengen. Zeker nog tot eind september 2019 kan je gratis advies inwinnen. Je leest er alles over op pagina 3!
 
Aan de slag met de Routeplanner melkvee! In 2018 ontwikkelden Inagro, Boerenbond, ILVO en Hooibeekhoeve die tool om toekomstgerichte vragen van melkveehouders te beantwoorden. Routeplanner melkvee geeft je een zicht op de operationele, tactische en strategische keuzes die voor (de melkveetak op) jouw bedrijf leiden tot de beste economische bedrijfsprestaties. Heb je interesse om de tool te gebruiken? Lees meer op pagina 6 van "FERM!".
 
In het artikel "Bespaar op de energiekosten op je bedrijf" op pagina 9 krijg je heel wat interessante 'energieke' tips in acht wist-je-dat'jes. Wist je bijvoorbeeld dat je best eerst zoveel mogelijk inzet op energiebesparing voor je aan energieproductie begint? En dat veel landbouwers meer dan 10% kunnen besparen door de elektriciteitstarieven na te kijken en eventueel van leverancier te veranderen? Meer weetjes ontdek je in het magazine.
 
En wie ontspanning zoekt op het platteland vindt op pagina's 14 en 16 een mooie inspiratiebron! "Aan de Vleterbeke" inspireert je bijvoorbeeld over kindvriendelijk hoevetoerisme. Wil je sportief het platteland verkennen? Dan kan je deze zomer misschien één van de (bier)fietsroutes tussen de wijnbouw en hoppeteelt uitproberen in het Heuvelland. Je leest er alles over in "FERM!".
 
 
Jouw mening telt!
Nam jij "FERM!" al door en heb je bedenkingen of suggesties? Bezorg ze aan de dienst Communicatie van Inagro via Elise Degroote.