NieuwsGrauwet katrien, donderdag 10 januari 2019

We verwelkomen West-Vlaamse korteketenproducenten op AgriflandersArtikels

Korte keten krijgt momenteel veel aandacht. Op Agriflanders is dat niet anders. De Vlaamse provincies staan deze week op een gezamenlijke stand (4330, hal 4) rond dit thema. Hiermee lanceren ze de nieuwe editie van de Week van de Korte Keten en roepen korteketenproducenten op om mee te stappen in de campagne. West-Vlaamse korteketenproducenten onthalen we persoonlijk op vrijdag 11 januari en zondag 13 januari. Ontdek wat we je te bieden hebben.

We verwelkomen West-Vlaamse korteketenproducenten op Agriflanders

Plannen rond korte keten? We verkennen samen de mogelijkheden

Zit je met een groot of klein idee om je korte keten te professionaliseren? Is je idee nog niet rijp en zoek je ondersteuning of mogelijkheden tot optimalisatie? Laat het ons weten. In 2019 begeleidt Inagro samen met VIVES intensief tien West-Vlaamse bedrijven om hun hoeveverkoop naar een hoger niveau te tillen.  

Interesse? Informeer vrijblijvend bij de West-Vlaamse medewerkers op de stand van de Vlaamse provincies (4330, hal 4).  Ze zijn aanwezig op vrijdag 11 en zondag 13 januari op Agriflanders. Geraak je er niet? Contacteer ons.

Inagro_aug_2018_Groenten_en_fruit_Elisa-4_David Samyn.jpg
Bron: David Samyn

Week van de Korte Keten: vervul een ambassadeursrol en word onze West-Vlaamse Korte Keten KOP

Van zaterdag 4 tot zondag 12 mei 2019 organiseren de Vlaamse Provincies, samen met het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Vlaamse overheid, de tweede Vlaamse Week van de Korte Keten. Tien dagen lang vinden er kleine en grotere evenementen plaats. De Week van de Korte Keten startte als een succesvol West-Vlaams initiatief met als doel korte keten en het verhaal achter voedsel in de kijker te zetten. In 2019 streven we naar minstens 200 kleine tot grote activiteiten. Nieuw dit jaar is de Korte Keten KOP-campagne. Per provincie zoeken we een korteketenproducent die tijdens het komende jaar het gezicht wordt van de korte keten in zijn provincie.  Kom hier meer over te weten tijdens Agriflanders. Of kom naar één van onze inspiratiemomenten.  Meer info vind je op www.weekvandekorteketen.be. Inschrijven voor de Korte Keten KOP-campagne kan tot donderdag 14 februari.

Bedanking voor 100% West-Vlaamse leden

Het West-Vlaamse label ‘100% West-Vlaams, Hoeve- en Streekproducten.’ telt 140 hoeveproducenten . Inagro, haar partners en de leden zetten zich gezamenlijk in om korte keten op de kaart te zetten in West-Vlaanderen. Dag na dag zetten ze in op kwaliteit, innovatie, promotie en vertegenwoordiging. Inagro wil de 100% West-Vlaamse leden hiervoor bedanken. Leden die ons een bezoekje brengen op vrijdag 11 en zondag 13 januari op de stand van de Vlaamse Provincies (stand 4330 - hal 4) ontvangen gratis een unieke 100% West-Vlaamse snijplank (één per lid, tot het einde van de voorraad).

Meer info:
www.weekvandekorteketen.be
www.100procentwest-vlaams.be

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding