NieuwsVan Nieuwenhove Tom, woensdag 06 juni 2018

Een beheerovereenkomst perceelsranden iets voor jou?Artikels

Langs ingedeelde waterlopen geldt er een verbod op het gebruik van meststoffen in de eerste vijf meter landinwaarts. Heb je perceelsranden langs waterlopen en wil je voldoen aan de regelgeving, maar er tegelijkertijd nog iets aan overhouden? Dan is een beheerovereenkomst perceelsranden misschien iets voor jou.

Een beheerovereenkomst perceelsranden iets voor jou?

Een beheerovereenkomst is een vrijwillige, vijfjarige overeenkomst met de Vlaamse Landmaatschappij. De overkeenkomst is gericht op landbouwers die extra inspanningen willen leveren voor het milieu, de natuur en de biodiversiteit in Vlaanderen. In ruil daarvoor krijgt de landbouwer een jaarlijkse vergoeding.

De landbouwer kan kiezen uit 4 beheerovereenkomsten om zijn akkerrand in te richten. Een beheerovereenkomst is één van de opties om de akkerrand langs waterlopen in te richten en te voldoen aan de regelgeving rond de afstandsregels die gelden langs waterlopen. De bedrijfsplanners van de VLM kijken altijd samen met de landbouwer wat de beste optie is voor het landbouwbedrijf in kwestie.

Landbouwers kunnen een beheerovereenkomst afsluiten tot en met 1 oktober 2018. De beheerovereenkomst is dan van kracht vanaf 1 januari 2019. Voor meer informatie neem een kijkje op de website van de Vlaamse Landmaatschappij of neem contact op met een bedrijfsplanner bij je in de buurt.  

 


2018-06-06-ML-bloemenrand.jpg

Meer informatie:
Tom Van Nieuwenhove
T 051 27 33 92
E tom.vannieuwenhove@inagro.be