NieuwsVan Nieuwenhove Tom, Bert Reubens, Joost-Pim Balis, woensdag 16 mei 2018

Save the date: excursie Agroforestry in FrankrijkArtikels

Net als de voorbije jaren organiseert het consortium Agroforestry Vlaanderen ook dit jaar een studiereis. Dit jaar doen we dat in samenwerking met Agroof. Tussen maandag 17 september en woensdag 19 september nemen we een kijkje bij onze Franse buren. Tijdens de studiereis ligt de focus op productie van kwaliteitshout, professioneel beheer, agronomische impact en vermarkting van houtige biomassa.

Save the date: excursie Agroforestry in Frankrijk

Tussen 17 en 19 september organiseert het Consortium Agroforestry Vlaanderen een driedaagse excursie naar Noord-Frankrijk met focus op de productie van kwaliteitshout in de context van agroforestry, professioneel beheer, agronomische impact en vermarkting van houtige biomassa.

Voor deze excursie werken we samen met Agroof, een frans studiebureau dat zich heeft gespecialiseerd in agroforestry. Het programma ligt in grote lijnen vast. Hou volgende week zeker de website van Agroforestry Vlaanderen in het oog voor de definitieve agenda. Volgende week worden ook de inschrijvingen geopend. Vorige jaren waren de beschikbare plaatsen in een mum van tijd ingevuld. Er snel bij zijn is dus de boodschap!

De excursies die we de afgelopen twee jaar georganiseerd hebben, konden telkens op veel interesse rekenen. We vingen ook altijd positieve reacties op. De uitgebreide verslagen van de excursie naar Nederland in 2016 (met de focus op notenteelt) en de excursie naar Engeland in 2017 (over de combinatie van groenteteelt met bomen) kan je terugvinden op de website van Agroforestry Vlaanderen.  

Voor meer informatie
Tom Van Nieuwenhove
T 051 27 33 92
E tom.vannieuwenhove@inagro.be