NieuwsDedeyne Anneleen, woensdag 31 januari 2018

100% West-Vlaams telt vijftien nieuwe hoeveproducentenArtikels

Terwijl de viering van het honderdste lid nog vers in ons geheugen zit, zijn er vandaag al 126 hoeveproducenten lid van 100% West-Vlaams. Tijdens de nieuwjaarsreceptie voor hoeveproducenten vorige week klonken we op de vijftien nieuwe leden.

100% West-Vlaams telt vijftien nieuwe hoeveproducenten
"100% West-Vlaams" bundelt de West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten in de Provincie. Inagro is daarbij het aanspreekpunt voor de landbouwers die aan korte ketenverkoop doen. De werking wordt ondersteund door de Provincie West-Vlaanderen.
 
In 2017 sloten deze 15 producenten zich aan bij het label:
  

> Alle info over de nieuwe en bestaande leden vind je op www.100procentwest-vlaams.be.

 

Wie kan zich aansluiten bij het label?
Landbouwers die aan korte ketenverkoop doen via een verkooppunt op de hoeve, een huis-aan-huisronde, een externe winkel of zelfs B2B-verkoop kunnen lid worden. De voorbije jaren noteerden we al een stijging vna het aantal verkooppunten. Die tendens zet zich verder, omdat meer en meer landbouwers aan korte keten doen én omdat het label "100% West-Vlaams" gekend en gegeerd is bij de West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten.

 

Nieuwjaarsreceptie
DSC_0089.jpg100% West-Vlaams vernieuwde zijn handboek. Dat werd samen met de nieuwe leden voorgesteld op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Die ging dit jaar door in de Biscuiterie Jules Destrooper in Lo.

We zetten ook de Raad van Bestuur van de vereniging in de bloemetjes en in het bijzonder Johan Harrie van Hof ’t Klokhuis in Zwevegem. Hij was veertien jaar lang voorzitter van de vereniging West-Vlaamse Hoeveproducten vzw, die naar buiten treedt onder het kwaliteitsmerk "100% West-Vlaams". Hij wordt opgevolgd door Els Lambrecht van Fruitbedrijf Lambrecht-Baart in Sint-Eloois-Winkel.

> Wie maakt deel uit van de Raad van Bestuur?

> Bekijk het handboek "100% West-Vlaams - Erkenning Hoeveproducent".