NieuwsHuits Dominique, donderdag 16 november 2017

Projectoproep Water-Land-SchapArtikels

Het weer in Vlaanderen wordt grilliger. Juni 2016 was extreem nat, juni 2017 extreem droog. Om watergebonden uitdagingen samen aan te pakken, lanceerde Vlaams minister Schauvliege de oproep "Water-Land-Schap".

Projectoproep Water-Land-Schap

Op 23 oktober lanceerde minister Schauvliege de oproep "Water-Land-Schap". Dit is een oproep met subsidiemogelijkheden om watergebonden uitdagingen samen aan te pakken. Lokale coalities kunnen samen initiatieven indienen om waterproblemen - zoals droogte, overstromingen, verzilting en waterkwaliteit -efficiënt aan te pakken. Die aanpak houdt rekening met het landschap en zijn gebruikers.

De lokale coalities kunnen bestaan uit landbouwers, bedrijven, dorpsbewoners, water- en landschapsbeheerders, … die samen een project voor subsidiëring indienen.

Van idee tot projectvoorstel
Wil je meer weten over de oproep Water-Land-Schap? Heb je een idee, maar weet je niet goed met wie je kunt samenwerken of hoe je het idee kunt omvormen tot een projectvoorstel? Kom dan langs op het provinciale infomoment op maandag 20 november in Inagro. Een eerste sessie start om 16 uur, een tweede om 18 uur. Je kan je inschrijven via volgende link.

Meer informatie
Meer informatie over deze oproep is terug te vinden op de website van de Vlaamse Landmaatschappij. Daarop vind je meer info in een infokrant, het oproepreglement en de webpagina over Water-Land-Schap.

Inagro tekent alvast present op deze infomomenten en zal een aantal inspirerende mogelijkheden voorstellen.

Voor meer info:

Dominique Huits
E dominique.huits@inagro.be
T 051 27 33 88