NieuwsInagro, dinsdag 29 augustus 2017

De geschiedenis van het varken (in ons) - 17 septemberArtikels

Op zondag 17 september stelt Jan Vromman zijn docufilm "De geschiedenis van het varken (in ons)" exclusief aan je voor. Waar ook ter wereld kent het varken een geschiedenis die beladen is met verhalen en afbeeldingen. Het dier torst hartstocht en verwerping. Jan Vromman ging op zoek naar die verhalen uit het heden en het verleden. Hij deelt ze eenmalig met land- en tuinbouwers en andere geïnteresseerden in Cinema De Keizer in Lichtervelde.

De geschiedenis van het varken (in ons) - 17 september

Voor de verteller zijn de kinderjaren en het geboortedorp het vertrekpunt. Hij onderneemt een reis die aan het varken wordt opgehangen, aanvangt bij de prehistorie en doorloopt tot vandaag. Plaatsen als Spanje, China, Noord-Amerika en België worden bezocht.

Hij bezoekt onder meer een labo, een natuurkundig museum, een slachthuis, een bioboerderij, varkenskwekerijen, een imaginair museum van het varken, een vleesverwerkende fabriek en een jachtgebied.

"De geschiedenis van het varken" gaat onvermijdelijk over wat de mens met de dieren - en bij uitbreiding met de wereld - doet.

 

Praktische info

  • Zondag 17 september om 20.00 u in Cinema De Keizer in Lichtervelde
  • Gratis
  • Inschrijven is niet nodig
  • Duur: 120 minuten
  • Voornamelijk Nederlands gesproken, waar nodig ondertiteld

 

Met de steun van onder meer Provincie West-Vlaanderen en Inagro