NieuwsVan Colen Willem, woensdag 24 mei 2017

Inagro vertegenwoordigt landbouwers op dag van de biodiversiteitArtikels

‘Fête de la nature’ lokte vorige zondag ruim 500 natuurliefhebbers naar het prachtige ‘Parc de la Deûle’ in Santes, een voorstad van Lille. Dat evenement vond plaats in het kader van het Europees Interreg-project ‘Tous Eco-Citoyens!’. Onder een stralende zon maakten we jong en oud warm om zich actief in te zetten voor de biodiversiteit. Aangezien de natuur geen grenzen kent, was Inagro er ook van de partij om de huidige inspanningen van onze landbouwers in teken van de biodiversiteit toe te lichten.

Inagro vertegenwoordigt landbouwers op dag van de biodiversiteit

Aan de kleurrijke stand van Inagro ondervonden bezoekers spelenderwijs waar en welke nuttige insecten, bestuivers en vogels voorkomen in de tuin of in een landbouwomgeving. Jong en oud konden het concept van ons gloednieuw, interactief infobord duidelijk smaken!

Daarnaast kregen de deelnemers ook een inkijk in enkele eenvoudige en haalbare maatregelen waarmee ze biodiversiteit het nodige duwtje in de rug kunnen geven. We benadrukten ook het belang van een constructieve samenwerking tussen landbouw en natuur en toonden we aan dat veel Vlaamse landbouwers zich actief inzetten voor de biodiversiteit, bijvoorbeeld met (ruige) bloemenranden, bufferstroken en faunavoedselgewassen.

Ook de recente inspanningen voor de patrijs kwamen aan bod. Via het Interreg-project ‘PARTRIDGE’ zetten Inagro en andere Vlaamse, Waalse, Nederlandse en Engelse instanties zich in voor het dier. We maakten deelnemers bewust van de achteruitgang van de patrijs en toonden hoe we samen met geëngageerde landbouwers de negatieve trend doorbreken. Hoewel Frankrijk niet actief betrokken is in dit project, hopen we dat de boodschap over de dramatische daling in het patrijzenbestand en de mogelijke oplossingen toch tot succesvolle initiatieven kan leiden in deze regio. Aan interesse voor dit project was er in elk geval geen gebrek!

2017-05-24-ML-fetefotos.PNG

Meer info over Interreg-projecten TEC! of Partridge:
Willem Van Colen
E Willem.vancolen@inagro.be
T 051 27 33 15

 

2017-05-24-ML-logotecpartr.PNG

Avec le soutien du Fonds Européen de développement régional
Met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

https://www.facebook.com/Tous-Eco-Citoyens-1748360025435829/
http://www.northsearegion.eu/partridge/