NieuwsDegroote Elise, donderdag 27 oktober 2016

Landbouwgezin gezocht voor nieuw programmaArtikels

Vandaag lijkt het evident dat er dagelijks verse en kwaliteitsvolle voeding op het bord komt. De consument is vergeten welke inspanningen het vergt van de veehouder, akkerbouwer, groenteteler, tuinbouwer ..., die van 's morgens tot 's avonds in de weer is. De Vlaamse burger heeft misschien wel nood aan een bredere kijk op het landbouwleven. Grijp je kans om onze sector in al haar diversiteit dichter bij de consument te brengen! Schrijf je in voor een nieuw programma...

Landbouwgezin gezocht voor nieuw programma

In "Het Gezin", een nieuwe docureeks op Eén, wil productiehuis Geronimo acht gezinnen in beeld brengen op een mooie en integere manier. Daarvoor zijn de programmamakers nog op zoek naar een landbouwfamilie. Omdat landbouwers baat hebben bij een correcte beeldvorming en Vlaanderen wel nood heeft aan een bredere kijk op het landbouwleven, zal de landbouwfamilie gedurende een korte periode gevolgd worden.

In de reeks zal het gezinsleven centraal staan. Het is immers een bron van geluk, maar soms ook een poel van frustratie. Het productiehuis mikt op diversiteit zowel in samenstelling van het gezin, de religie, de maatschappelijke klasse als geografische ligging. Elk type gezin mag zich inschrijven: traditionele gezinnen, nieuw samengestelde gezinnen, alleenstaande moeders en vaders… De reeks is een ultieme kans om bepaalde bevolkingsgroepen op een zuivere en eerlijke manier in beeld te brengen, zodat er - wie weet - eindelijk eens enkele vooroordelen kunnen verdwijnen.
 
Een voorsmaakje van het programma vind je op www.een.be/hetgezin. Stel je kandidaat en grijp je kans om onze sector op de kaart te zetten!
 
 
 
Foto: Maarten Devoldere