NieuwsDejonckheere Nele, donderdag 06 oktober 2016

Investeren in toerisme? West-Vlaanderen helpt meeArtikels

West-Vlaanderen is een heerlijke regio om te vertoeven en te verblijven. Om het toeristische en recreatieve hart van West-Vlaanderen nog te versterken, investeert de provincie in infrastructuur, evenementen en logies. Misschien passen jouw toeristische of recreatieve plannen daarin? Inagro kan je helpen bij de afweging en eventuele uitwerking.

Investeren in toerisme? West-Vlaanderen helpt mee

Voor wie?

De toeristische impulsen zijn er voor iedereen met een goed idee om het West-Vlaamse toerisme te versterken. Ook voor private ondernemers en dus West-Vlaamse land- of tuinbouwbedrijven met nieuwe plannen rond verbreding. Natuurlijke personen komen niet meteen in aanmerking, maar laat dat je niet tegenhouden bij de eerste overweging. Inagro helpt graag de piste met jou onderzoeken.

Drie soorten subsidies binnen het reglement
  1. Infrastructuur om te beleven
    Een straf nieuw concept met veel beleving, een vernieuwde kijk op een bestaande attractie of infopunt, een aantrekkelijke landmark, de aanleg van een kampeerautoterrein. Subsidie: tot 50 %, maximum 250.000 euro.
  2. Vernieuwende evenementen
    Zet West-Vlaanderen op stelten met een nieuw en vernieuwend evenement. De voorwaarden? Je innovatieve event duurt minstens tien dagen en krijgt zeker een vervolg. Subsidie: tot 20.000 euro of 20 %.
  3. Logies van de toekomst
    Inspireer je bezoekers met innovatieve concepten in je hotel, je gastenkamers, je vakantiewoning of op je openluchtrecreatief bedrijf. Ook nieuwe experimentele vormen van logies (vb. luxekamperen) krijgen steun. Subsidie: 20 % van je investering of maximaal 20.000 euro.
 
Een dossier opstarten

blog_toerisme_06102016.pngIn het provinciaal reglement voor de toeristische impulsen in West-Vlaanderen vind je alle details over de voorwaarden, de aanvraagprocedure, de beoordelingscriteria en de financiën. Het reglement beoogt eerder grootse projecten en er komt wat administratieve voorbereiding en opvolging bij kijken. Alle documenten daarvoor zijn online verzameld. Weet dat je met je vragen ook terecht kunt bij medewerkers van de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer.
 
Contacteer eerst even Inagro om het concept af te toetsen en de juiste weg te bewandelen (onthaalopdeboerderij@inagro.be, T 051 27 32 25).
 
Indiendatum

Voor de subsidies voor infrastructuur en evenementen (zie hoger) kan je nu al je dossier indienen (uiterste indiendatum 16 november 2016). Een dossier uitwerken vraagt tijd en overleg. Wacht niet te lang om actie te ondernemen.

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding