NieuwsVandekerckhove Helena, Dejonckheere Nele, donderdag 08 september 2016

Najaarsprogramma Eetbaar Landschap van startArtikels

Dit najaar is de Westhoek opnieuw dé plaats voor een gezellig uitstapje. Eetbaar Landschap vertelt het verhaal van het vele eetbare dat de streek voortbrengt. In het aanbod is voor elk wat wils. Ben je een liefhebber van geschiedenis? Of heb je als creatieveling wel zin in een workshop? Of trek eropuit met de kinderen! Ontdek het volledige programma!

Najaarsprogramma Eetbaar Landschap van start

Kookworkshops met fruit uit de boomgaard of creatieve gerechten met eenvoudige ingrediënten, kaas maken voor kinderen, historische lezingen over voedingsgewoontes of hedendaagse landbouw en piconwandelingen in het mooie Heuvelland. Ook dit najaar en komend voorjaar weet Eetbaar Landschap al jouw zintuigen te prikkelen. Het volledige aanbod vind je in de brochure.

Kan je niet kiezen? We geven je alvast drie tips!

 

  1. Boter maken in historisch pareltje - zondag 11 september

    Op Open Monumentendag (11 september) keren we terug in de tijd. Bezoek tussen 10u en 18u de wederopbouwhoeve ‘In ’t Stille Weg’ (1920-1929) in Kemmel en ontdek de geschiedenis van de boerderij en haar bewoners. Om het uur is er een gidsbeurt. Speciaal voor gezinnen is er de workshop boter bereiden (om 14u, 15u, 16u en 17u). Daarin leer je stap voor stap hoe van melk boter wordt gemaakt.  Download de flyer voor alle (praktische) info.

  2. Creatief met oogst uit de boomgaard - maandag 26 september

    Eind september trekken we in een boomgaard in Zillebeke om rijpe peren en appels te plukken. Daarna gaan we creatief aan de slag met de oogst: een cocktail van peer en bourbon, ovengebakken butternutpompoen met appel, aperitiefpizza met peer … Foodie Jozefien Ryckx, bekend van www.goestjes.be, verzorgt de kookworkshop (van 19 tot 21.30 u). Schrijf je hier in!

  3. Workshop kaas maken voor kinderen - woensdag 2 november

    Ben je op zoek naar een leuke kinderactiviteit tijdens de herfstvakantie? Dan kan de workshop kaas maken je zeker bekoren? Want ja, hoe wordt kaas nu eigenlijk gemaakt? Tijdens deze leuke interactieve workshop leert een kaasmeester je alle geheimen van dit ambacht. We maken kaas in groepjes met verse melk. Ondertussen leren we het product kaas, haar herkomt en plaats in voedselketen kennen. Tijdens de pauze gaan we op zoek naar het geheim van de kaaskoning, een interactieve zoektocht doorheen het museum. Je bent welkom van 14 tot 16.30 u in Passendale. Schrijf je in via info@deoudekaasmakerij.be of 051 77 70 05.

 

Download de volledige brochure of surf naar www.eetbaarlandschap.eu.

Tot binnenkort in de Westhoek!

logoband eetblandsch.jpg