NieuwsDejonckheere Nele, donderdag 16 juni 2016

Recordopkomst voor het Vaderdagontbijt op de boerderijArtikels

Op Vaderdag trokken heel wat papa’s met hun gezin naar de boerderij. De negende editie van het Vaderdagontbijt haalde een recordopkomst van ruim 1.750 bezoekers op elf West-Vlaamse bedrijven. De opzet van Inagro om mensen naar de boerderij te leiden, blijft in de smaak vallen. We zagen enkel blije en ontspannen gezichten op de boerderij.

Recordopkomst voor het Vaderdagontbijt op de boerderij

Kennismaken met het reilen en zeilen op een hedendaagse boerderij, proeven van een heerlijk ontbijt met hoeveproducten en beleving voor groot en klein vormen de successleutels van het initiatief ‘Verras papa met een beestig ontbijt op de boerderij’. Met deze gezinsactiviteit willen Inagro en de Provincie West-Vlaanderen een waardevolle ontmoeting organiseren tussen producent en consument. DSC_2438.JPGWie weet nog iets over voedselproductie en de oorsprong van voeding? Een tuinbouwbedrijf werkt helemaal anders dan een melkvee- of pluimveebedrijf. Dergelijke laagdrempelige en vooral leuke gelegenheden zijn daarvoor de ideale opstap.

Maar liefst elf land- en tuinbouwbedrijven tekenden in voor deze editie in West-Vlaanderen. Ook de Provincie Oost-Vlaanderen sloot aan met tien deelnemende bedrijven.

DSC_0997.JPG
Inagro richt de oproep naar landbouwverbreders die lid zijn van het netwerk West-Vlaamse bezoekboerderijen of het netwerk 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten. Via boerderijbezoeken, hoeveproducten, … willen ze rechtstreeks in contact komen met de burger/consument. Voor de deelnemende bedrijven is het de uitgelezen kans om hun smakelijke en kwaliteitsvolle producten te serveren aan mensen uit de buurt. Bovendien halen ze er veel voldoening uit om hun verhaal te brengen. Elke hoeve speelt zijn eigenheid uit tijdens het bezoek en de kinderanimatie en in het ontbijtbuffet. Bezoekers konden hun eigen eitjes bakken, een koe zien melken en zelf hun aardbeitjes plukken.
DSC_1029_2.jpg
De gezinnen schreven zich massaal  in en genoten voluit van een dagje beleving op de boerderij en een unieke Vaderdag.

Vond jij geen plaatsje meer voor deze editie? Ga deze zomer zeker eens langs bij hen voor een bezoek aan hun hoevewinkel of boerderij. Of geniet van een ijsje op een hoeveterras. Op www.onthaalopdeboerderij.be vind je heel wat adresjes. Mis onze volgende activiteiten niet door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding | Landbouw In Zijn Omgeving