NieuwsDejonckheere Nele, Grauwet katrien, donderdag 10 maart 2016

Nieuwe toetreders versterken het aanbod West-Vlaamse BezoekboerderijenArtikels

Wie eens een blik achter de schermen van een professioneel land- of tuinbouwbedrijf wil werpen, kan daarvoor terecht bij één van de West-Vlaamse Bezoekboerderijen. Met nieuwe brochures en een tiental nieuwe bedrijven willen Inagro en de Provincie West-Vlaanderen klassen en groepen warm maken om eens een echte boerderij te bezoeken.

Nieuwe toetreders versterken het aanbod West-Vlaamse Bezoekboerderijen

Al sinds 2002 zetten de Provincie West-Vlaanderen en Inagro in op landbouweducatie. Kennismaken met de sector en met voedselproductie via een boerderijbezoek geniet daarbij de voorkeur. Het educatieve aanbod komt tot bij de burger onder de noemer ‘Met de klas de boer op’ (voor klassen) en ‘Samen de boer op’ (voor groepen).


Om het aanbod van ambassadeurs dynamisch en hedendaagse te houden, organiseert Inagro om de twee jaar een instapmoment. Nieuwe kandidaten volgen een selectieprocedure en een basisvorming ter voorbereiding van een professioneel onthaal. Na de basisvorming van eind 2015 stellen we dit jaar tien nieuwe bedrijven voor. Ze bevinden zich verspreid over de provincie en zijn actief in zeer diverse sectoren (melkvee, aardbeien, biologische groenten). We stellen ze met trots je voor:

 

KlasbezoekGroepsbezoek
Ten Hoogen ElslandeGeluwexx
Onthaalhoeve Renard-LechatZwevegemxx
Aardbeien Van OverbekeWaregemxx
De HerenthoeveMeulebekex
MilkiZevekotex
AugustijnenhofLoppemxx
't ReigershofKlemskerkex
De WijngaerdbossenLangemarkx
Zorg- en bezoekboerderij
De Zegge
Oudekapellexx
Kasteeldomein De LoviePoperingex

 

Bezoekboerderij.jpg

 

Om hen en de 70 andere bezoekboerderijen bekend te maken bij het publiek, lanceert Inagro nieuwe brochures. Net als op de website vinden bezoekers daarin alle nodige info voor een bezoek aan de boerderij, zoals contactgegevens, de locatie en het aanbod. De brochures worden bezorgd aan  onder andere West-Vlaamse scholen, verenigingen en organisaties, toeristische diensten en busmaatschappijen.

 

 

Help ons aanbod bekendmaken en breng zo boer en burger dichter bij elkaar!

MET-DE-KLAS-DEBOER-OP-2016 cover.jpg SAMEN-DE-BOER-OP_2016 cover.jpg
 

 

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding