NieuwsInagro, donderdag 17 december 2015

100% West-Vlaamse hoeveproducenten geven tips voor eindejaarArtikels

De consument gaat steeds meer op zoek naar de oorsprong van zijn voeding. Daardoor winnen lokale producten aan belang. Inagro ondersteunt hoeveproducenten door hun hoeveproducten gezamenlijk te promoten onder het label 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducten. Zo brengen we consument en producent dichter bij elkaar.

100% West-Vlaamse hoeveproducenten geven tips voor eindejaar

Net als andere producenten moet de korte ketenproducent altijd proberen mee te evolueren met de trends in de markt en op zoek gaan naar kansen om zijn aanbod te differentiëren. Zo keren zowel bekende koks als hobbykoks terug naar de basis en maken ze meer en meer gebruik van pure smaken. Daarnaast wint de oorsprong van voedsel aan belang, waardoor de consument meer interesse heeft in lokale producten. Dat schept niet alleen kansen voor de dagelijkse consumptie, maar creëert ook mogelijkheden voor het aanbod tijdens de feestdagen.

TAART.jpgWest-Vlaamse hoeveproducenten springen mee op de kar en zetten hun smaakvolle hoeveproducten tijdens de eindejaarsperiode in de kijker. Hun tips beperken zich niet tot seizoensgroenten en zacht gerijpte hoevekazen. Ook ijsbuches, taarten en zelfs herten- en struisvogelvlees komen aan bod. Daarnaast kunnen liefhebbers ook bij hoevewinkels en streekhoekjes terecht voor een 100% West-Vlaamse geschenkmand. Wie zijn feestmenu nog moet samenstellen, vindt inspiratie in het receptenboekje “Bijzondere boerenkost”.


Inagro ondersteunt leden van het netwerk “100% West-Vlaams hoeve- en streekproducten” door hun aanbod gezamenlijk te promoten. Dankzij die samenwerking kunnen we de lokale producten sterker in de markt plaatsen, wat de hoeveproducenten ten goede komt.logo_west_vlaams.jpgMeer info over 100% West-Vlaamse hoeveproducten?
Anneleen Dedeyne
E anneleen.dedeyne@inagro.be
T 051 27 32 26


Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding