NieuwsDedeyne Anneleen, Stehanie Van Lancker, donderdag 08 oktober 2015

Westreex levert lekker lokaalArtikels

Sinds 1 oktober 2015 levert Westreex lekker lokale hoeve- en streekproducten rechtstreeks van producent tot bij professionele afnemers in de provincie West-Vlaanderen. Dit zelfstandig distributiesysteem is nieuw in West-Vlaanderen. Momenteel bieden acht 100% West-Vlaamse producenten een uniek, vers en kwaliteitsvol productaanbod aan die via een persoonlijke service en een wekelijkse gemeenschappelijke levering aan de klant wordt bezorgd.

Westreex levert lekker lokaal

Jonge gedrevenheid
Onder impuls van POM West-Vlaanderen, Inagro en Innovatiesteunpunt komen sinds 2013 geïnteresseerde producenten samen om een gezamenlijk distributiesysteem op te starten. Tijdsgebrek maar ook een kans tot meer afzet, zijn de belangrijkste drijfveren van de producenten. De uitwerking van dit idee kwam in stroomversnelling toen, via een vacature voor een zelfstandig distributeur/ambassadeur, Cindy Vanden Abeele zich kandidaat stelde dit op zich te nemen.

Cindy Vanden Abeele, een jonge & enthousiaste West-Vlaamse onderneemster, is het gezicht van Westreex. Zij zal wekelijks op donderdag via een Pick, Drive and Deliver service de bestellingen ophalen bij de producent en leveren bij de professionele eindklant. Op die manier laadt en lost ze tezelfdertijd gedurende haar rondrit in haar gekoelde bestelwagen. Versheid en kwaliteit staan voorop.

Cindy garandeert een uitstekende service, een vast contactpersoon, 1 wekelijkse gemeenschappelijke levering en een eenvoudige administratie.

Korte keten
De producenten hebben hun klantenportefeuille overgedragen aan Cindy. Op die manier kan ze van start gaan met 130 professionele klanten. De klanten zijn lokale horecazaken, buurt- en hoevewinkels, traiteurs, retail, etc. Bedoeling is dat de klant ook andere producten uit het gamma kan ontdekken en dat er nieuwe klanten hun weg vinden naar Westreex. Op die manier streven de producenten naar een verkoopsstijging, dat ook Cindy garandeert van een solide inkomen. Het huidige productenaanbod zal op vraag van de eindklant uitgebreid worden met andere 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten.

De producent bepaalt zijn verkoopprijs, inclusief een vaste commissie voor Cindy. Ook weet de klant steeds van wie de producten komen. Cindy is dan ook het persoonlijke aanspreekpunt die zowel de producten als de producent goed kent. Zij fungeert als ambassadeur van de deelnemende producenten. Naast een stimulans voor de korte keten is Westreex ook een boost voor de lokale economie. Enerzijds worden lokale producenten ondersteund en verstrekt, anderzijds biedt Westreex een toegevoegde waarde voor de eindklant: verse en kwaliteitsvolle hoeve- en streekproducten zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval.

Westreex is een professioneel Korte Keten kanaal, nieuw voor de regio en goed voor de lokale economie

producenten.jpg

www.westreex.be
Op www.westreex.be kan men per producent meer info vinden over de producten. Men kan via een digitale bestelmodule wekelijks de bestelling doorgeven. Dit is zowel voor de bezoeker, als voor Cindy een handige
en toegankelijke bestel- en facturatiemodule.

Een initiatief van…
Dit initiatief werd opgestart onder impuls van het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’. POM West-Vlaanderen en Inagro zijn de drijvende organisaties achter deze werking. De 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten dichter bij de consument brengen is de hoofddoelstelling van het project ‘100% West-Vlaams’.
Het Innovatiesteunpunt begeleidt de betrokken producenten en distributeur in de opstart van Westreex.

Professionele Smaakmarkt
Horeca, retail, buurt- en hoevewinkels en andere professionele klanten zijn van harte welkom op de eerste smaakmarkt op maandag 16 november van 14u tot 21u bij deelnemende producent Rollie’s, Candeléstraat 34 te Rollegem. In het prachtig kader van deze hoeve worden klanten uitgenodigd om de producenten achter elk uniek product te leren kennen.

 

logo.jpg
Contact Hoeveproducenten
Anneleen Dedeyne - anneleen.dedeyne@inagro.be
T 051 27 32 26

Contact Streekproducenten
Stephanie Van Lancker - stephanie.vanlancker@pomwvl.be
T 050 140 183

 

 

westreex_DSC5657.NEF.p.jpg
logbanner westreex.jpg
 

 

Gekoppelde thema's & sectoren: Landbouwverbreding