Hoeveproducten verwerken en verkopen, boerderijbezoeken organiseren of hoevetoerisme, groene zorg en recreatie stimuleren... Overweeg jij om een nieuwe activiteit op te starten of jouw bestaande verbredingsactiviteiten kritisch onder de loep nemen? Onze adviseurs staan je vrijblijvend bij met advies en eventueel een gerichte doorverwijzing. Op deze webpagina bundelen we informatie voor starters en de interessantste tips uit onze werking.   

     

 Landbouwverbreding 
algemeen 
 Landbouwverbreding 
en corona
 Korte Keten 
verkoop
 Netwerk
West-Vlaamse Bezoekboerderijen 

 


Landbouwverbreding algemeen

Ik zomer West-Vlaamse op de boerderij

Op en rond de boerderij zijn er heel wat kansen naar beleving.  Deze inspirerende voorbeelden zetten jullie op weg. Ook gemeenten ontvingen deze tips. 1+1=3 Ga samen aan de slag?

>> Inspiratie ‘Ik zomer West-Vlaams op de boerderij’

Welke weg kies jij?

Ben je land- en tuinbouwer en denk je er aan om verbredingsactiviteit op te starten? De bundel infofiches ‘Welke weg kies jij’ is een handig instrument om je op weg te helpen. Voor twintig verschillende vormen van multifunctionele landbouw geven de fiches een overzicht van wet- en regelgeving over subsidies tot communicatie en promotie. Aanvullend vind je een overzicht van organisaties die je op weg kunnen helpen. 

>> Bekijk de fiches.


Coronasteun en -maatregelen, informeer je goed.

Het coronavirus heeft een grote economische impact op de sector landbouwverbreding. Inagro en Steunpunt Korte Keten willen de omvang van de gevolgen in kaart brengen. Dat helpt ons om een onderbouwd dossier op te stellen, zodat we mee kunnen ijveren voor gepaste steunmaatregelen.

>> Lees onze tips voor landbouwverbreders in dit nieuwsbericht (9/4/2020).

Blijf geïnformeerd!


Korte Keten

Corona - Blijft je winkelpunt open? Informeer klanten! Maak daarvoor handig gebruik van deze affiche.

Inspiratiegids voor hoevewinkels

De consument hecht steeds meer belang aan beleving en authenticiteit, zeker bij de keuze en de aankoop van voeding. Producenten spelen daar al op in door hun producten aan te bieden via de korte keten. Korte keten zit in de lift, maar er is nog ruimte om nieuwe trends te integreren in de hoevewinkel. Weet je als producent voor wie je producten maakt en wat consumenten drijft en interesseert, dan kan je je bedrijfsstrategie daarop toespitsen. Een goede klantenervaring tot stand brengen wordt zo meteen een pak gemakkelijker. Daarom brachten Vives en Inagro de behoeften en wensen van de consument in niet-stedelijke omgevingen in kaart. De resultaten zijn gebundeld in een publicatie.

Bekijk de publicatie.


Netwerk West-Vlaamse bezoekboerderijen

Bezoekcijfers Samen de boer op 2019.

Meten is weten. Daarom hebben we als onderzoeksinstelling interesse in jullie bezoekerscijfers van 2019. Die vormen een belangrijke basis om de evolutie én de trends in kaart te brengen. Bovendien gunnen ze ons een blik op het belang van ondersteuning. Zo kunnen we onze adviesvermening voor bezoekboerderijen verbeteren en garanderen.

>> Bezorg ons jouw bezoekerscijfers via klantenservice@inagro.be.

Corona subsidie bezoekboerderijen 'IK ZOMER WEST-VLAAMS'

Tijdelijke subsidie (half juni t.e.m. oktober 2020) voor de hoeves uit het netwerk West-Vlaamse Bezoekboerderijen. Elk bezoek wordt minimum 5 dagen vooraf geregistreerd. Het bedrijf bezorgt een bewijs per bezoek tegen de afrekening.

Wil je meer informatie?
Landbouweducatie: 051 27 32 66 of klantenservice@inagro.be
Korte Keten en recreatie: 051 27 23 29 of klantenservice@inagro.be