Hoeveproducten verwerken en verkopen, boerderijbezoeken organiseren of hoevetoerisme, groene zorg en recreatie stimuleren... Overweeg jij om een nieuwe activiteit op te starten of jouw bestaande verbredingsactiviteiten kritisch onder de loep nemen? Onze adviseurs staan je vrijblijvend bij met advies en eventueel een gerichte doorverwijzing. Op deze webpagina bundelen we informatie voor starters en de interessantste tips uit onze werking.   

     

 Landbouwverbreding 
algemeen 
 Landbouwverbreding 
en corona
 Korte Keten 
verkoop
 Netwerk
West-Vlaamse Bezoekboerderijen 

 


Landbouwverbreding algemeen

Welke weg kies jij?

Ben je land- en tuinbouwer en denk je er aan om verbredingsactiviteit op te starten? De bundel infofiches ‘Welke weg kies jij’ is een handig instrument om je op weg te helpen. Voor twintig verschillende vormen van multifunctionele landbouw geven de fiches een overzicht van wet- en regelgeving over subsidies tot communicatie en promotie. Aanvullend vind je een overzicht van organisaties die je op weg kunnen helpen. 

>> Bekijk de fiches.

 


Landbouwverbreding en corona

Blijf geïnformeerd!


Ik zomer West-Vlaams op de boerderij

Op en rond de boerderij zijn er heel wat kansen naar beleving. Je vindt alvast heel wat inspirerende voorbeelden in de bundel 'Ik zomer West-Vlaams op de boerderij'.

>> Inspiratie ‘Ik zomer West-Vlaams op de boerderij’.

Ben je een landbouwverbreder met plannen voor de zomer van 2021? Dan kan je misschien onze hulp gebruiken. Heb je interesse in gratis event- en communicatiebegeleiding? Of spreekt het je aan om samen met een aantal collega’s en een coach een belevingspad te ontwikkelen in een lerend netwerk? In ons nieuwsbericht over ondersteuning bij coronaveilige zomeractiviteiten lees je er alles over!

>> Ondersteuning bij coronaveilige zomeractiviteiten.


In het kader van het provinciale coronaherstelplan ondersteunde Inagro in de zomer van 2020 een twaalftal hoeves die een activiteit op hun boerderij organiseerden. Mieke Vergote, een ervaren communicatie- en eventcoach, begeleidde de zomeractiviteiten, sprokkelde de meest interessante informatie bijeen en deelde haar kennis in drie webinars. Laat je inspireren!

>> Bekijk de webinars.

 


Korte Keten

Corona - Blijft je winkelpunt open? Informeer klanten! Maak daarvoor handig gebruik van deze affiche.

Korte keten toolbox

De consument hecht steeds meer belang aan beleving en authenticiteit, zeker bij de keuze en de aankoop van voeding. Speel hier slim op in met de korte keten toolbox van Inagro en Vives. Integreer de nieuwste trends in jouw hoevewinkel en til je korte keten op een hoger niveau.

De inspiratiegids bundelt aandachtspunten voor een onvergetelijke klantenervaring. De inspiratiefiches en webinars reiken haalbare oplossingen aan. 

> Ontdek de korte keten toolbox


Netwerk West-Vlaamse bezoekboerderijen

Bezoekcijfers Samen de boer op

Meten is weten. Stuur je ons regelmatig jullie bezoekcijfers door? Ze vormen een belangrijke basis om de evolutie én de trends in kaart te brengen. Bovendien gunnen ze ons een blik op het belang van ondersteuning voor jullie (vb. promotie, vorming). Zo kunnen we onze adviesverlening voor bezoekboerderijen verbeteren en garanderen.

>> Bezorg ons jouw bezoekerscijfers via klantenservice@inagro.be.

Corona subsidie bezoekboerderijen 'IK ZOMER WEST-VLAAMS'

Tijdelijke subsidie (vanaf publicatie t.e.m. oktober 2021) voor de hoeves uit het netwerk West-Vlaamse Bezoekboerderijen. Elk bezoek wordt minimum 5 dagen vooraf geregistreerd. Het bedrijf bezorgt een bewijs per bezoek tegen de afrekening. Lees de voorwaarden in het reglement en via de inschrijflink.

  • Subsidiereglement
  • Bezoekformulier. 
    Dit geldt als bezoekbewijs. Personaliseer eventueel de Wordversie voor jullie hoeve, print het af en vraag de groepsverantwoordelijke om aan te vullen.
    >> PDF-bestand
    >> WORD-bestand
Wil je meer informatie?
Landbouweducatie: 051 27 32 66 of klantenservice@inagro.be
Korte Keten en recreatie: 051 27 23 29 of klantenservice@inagro.be