graan
sla
paddenstoelen
spinazie
banner7
banner8
banner6
banner5
banner10
banner12
banner11
demonstratie
Trial Version, Powered By DNNGo
Nieuws
Agrotopia-update september 2021: klaar voor opening

Eindelijk is het zover: vandaag openen we de grootste dakserre van Europa voor onderzoek naar de nieuwste teelttechnieken en professionele stadstuinbouw. We vieren deze dag met een officiële opening in het bijzijn van internationale experts, wetenschappers en beleidsmakers. Vanaf morgen kan jij onze nieuwe serre ontdekken, tijdens "Agrotopia, het festival van de toekomst" of een van onze netwerkevents. Spannend! Even spannend is onze nominatie voor de Europese Regiostars Awards. Help jij ons een award in de wacht te slepen?

Vergeet de verplichte bioveiligheidsaudit op jouw varkensbedrijf niet aan te vragen bij je dierenarts

Heb jij de bioveiligheidsaudit op jouw bedrijf al laten uitvoeren? Sinds 1 juni 2021 is elk varkensbedrijf verplicht om de bedrijfsdierenarts een bioveiligheidsaudit te laten uitvoeren. Als je de audit nog niet liet uitvoeren, contacteer dan snel je bedrijfsdierenarts om de audit in te plannen. Vraag je je af wat de audit precies inhoudt of hoe je je erop kan voorbereiden? Lees dan snel verder.

Graslandupdate week 39

In dit nieuwsbericht brengen we je op de hoogte van de actuele gegevens van de grasmetingen in week 39.

Bezoek ons op de Werktuigendagen!

Dit weekend verwelkomen we je op onze beursstand (nr. 639) op de Werktuigendagen in Oudenaarde. Onkruidbestrijding, zowel mechanisch als via robots, en het beheer van akkerranden zijn de twee centrale thema's op onze stand. Tijdens enkele demonstraties tonen we diverse machines en innovaties.

Neem deel aan 'Goed Geboerd' en denk mee na over een duurzame en faire landbouw

Hoe kun je boeren sterker maken? Welke hefbomen heb je als consument in handen om boeren wereldwijd te versterken? Welke rol hebben fair trade en korte keten daarin? Het netwerkevent 'Goed Geboerd' gaat op woensdag 13 oktober vanaf 17.30 u op een interactieve manier in op die vragen. Ook jij bent welkom in het PTI, Campus Wetenschap en Groen, in Kortrijk.

Champignonteeltkits opnieuw succesvol uitgedeeld

Naar goede gewoonte deelden we halfweg september champignonteeltkits uit aan West-Vlaamse scholen. In de klas gaan de leerkrachten en leerlingen ermee aan de slag. Zo leren ze heel wat bij over de champignonteelt. Dat helpt om die lekkere en veelzijdige groente nog beter te leren appreciëren! 264 scholen bestelden in totaal 750 teeltkits. In Inagro organiseerden we de ophaling voor het eerst via een drive-insysteem.

Bezoek een stripping-scrubbingpilootinstallatie op Inagro’s testplatform

HERINNERING: In het Interreg-Vlaanderen-Nederland-project NITROMAN dient de biogassite van Inagro als testplatform voor nutriëntenrecuperatienabehandelingen van het digestaat. In september staat er een stripping-scrubbingpilootinstallatie die de dunne fractie van het digestaat verder opwaardeert tot ammoniumzouten. Kom op 30 september zeker eens kijken hoe dat in zijn werk gaat!

Agrotopia-update september 2021 bis

We vertelden het twee weken geleden al: we staan te popelen om Agrotopia aan jou voor te stellen! Ben jij al ingeschreven voor een van de events? Of heb je al tickets gereserveerd voor "Agrotopia, het festival van de toekomst"? Dan krijg je de eer om de opening van onze gloednieuwe dakserre vanop de eerste rij te volgen. Spannend! Even spannend is onze nominatie voor de Europese Regiostars Awards. Help jij ons een award in de wacht te slepen? Waarom we die verdienen, vertelt ons serreteam in het zesde en laatste thematische interview.

Percelen voor nitraatresiducontrole zijn gekend. Vraag de staalname tijdig aan!

De nitraatresiducampagne van de mestbank gaat binnenkort van start. Recent stuurde de mestbank een mail naar iedereen die stalen moet nemen. Kreeg jij een e-mail met de melding om één of meerdere nitraatresidubepalingen te doen op eigen kosten? Wacht dan niet langer en neem nu al contact op met het labo van Inagro of jouw staalnemer. Op tijd starten betekent namelijk meer service en minder stress.

Studiedag Franse melkveehouders rond kuilkwaliteit

Op vrijdag 10 september kwamen een twintigtal Franse melkveehouders langs bij Inagro in het kader van een samenwerking voortgevloeid uit het Interreg-project PROTECOW. De groep melkveehouders werkt naar een gemeenschappelijk doel, namelijk het 100-100-100-principe. Dat staat voor een melkproductie van 100 hectoliter per koe per jaar, een voederkost lager dan 100 euro per 1.000 liter melk en niet meer dan 100 gram krachtvoer per liter melk. Bijproducten worden niet bij dit krachtvoer gerekend. Het thema van deze studiedag was de kuilkwaliteit.

Agenda
Publicaties
07.06.21 - Jaarverslag Graangewassen 2019

Het rapport graangewassen omvat onderzoeksresultaten van het fytotechnisch onderzoek bekomen tijdens het seizoen 2018-2019 op wintertarwe, wintergerst en spelt.

14.04.21 - Eindbrochure Tope wroeten in de Westhoek

Begin 2018 startten VIVES en Inagro het Leader-project "Tope WROETen in de Westhoek". Gedurende drie jaar konden we tal van varkenshouders individueel begeleiden om de technische resutaten te verbeteren en voerden we praktijkproeven uit. Daarnaast richtten we studieclubs op waarin varkenshouders hun kennis en ervaringen deelden. We verloren ook het sociaal welzijn niet uit het oog. De voornaamste info uit het project bundelden we in een eindbrochure.

12.01.21 - FERM! - editie 2021

Alle West-Vlaamse land- en tuinbouwers krijgen het jaarlijkse tijdschrift "FERM!" per post in hun brievenbus. Nam jij het al even door? Het magazine zit boordevol interessante artikels en inspireert je in verschillende thema's, waaronder energie, innovatie, bodem en verbreding. De publicatie komt tot stand in een samenwerking tussen het provinciebestuur, Inagro en VLM.