Graag nodigen we je uit op donderdag 14 februari om kennis te maken met de WaterProtect webtool en fyteauscan. Deze vergadering telt mee voor de fytolicentie. Vergeet uw identiteitskaart niet en wees dus tijdig aanwezig voor de registratie!  

WaterProtect webtool en fyteauscan
Programma:

Een snellere communicatie van de metingen van residuen van gewasbeschermingsmiddelen in de Bollaertbeek is belangrijk. Dit werd meermaals aangehaald op vorige vergaderingen van het project WaterProtect. Daarom werd binnen het WaterProtect project een webtool ontwikkeld om de meetresultaten sneller bij de betrokkenen te krijgen, waaronder de landbouwers in het gebied. Deze applicatie willen we aan jullie voorstellen en samen uittesten.    

 

Daarnaast willen we jullie ook de fyteauscan voorstellen. Deze webtool helpt landbouwers om op bedrijfsniveau in kaart te brengen waar er mogelijke risico’s op puntvervuiling zijn en geeft adviezen om deze te vermijden. Tijdens deze vergadering tonen we jullie hoe het werkt en kunnen jullie deze webtool uitproberen.    

 

We hopen u alvast op deze vergadering te mogen verwelkomen! Deze vergadering telt mee voor de fytolicentie. Vergeet uw identiteitskaart niet en wees dus tijdig aanwezig voor de registratie!    

 

Programma    

 
  • 19.15 u: Verwelkoming + registratie
  • 19.30 u: Problematiek gewasbeschermingsmiddelen in de Bollaertbeek. Resultaten metingen 2017-2018 (Elien Dupon, Inagro)
  • 20.30 u: Voorstelling en uittesten WaterProtect webtool (Ingeborg Joris, VITO)
  • 21.30 u: Samen aan de slag met de Fyteauscan om puntvervuiling te vermijden op jouw bedrijf (Ellen Pauwelyn, Inagro)
  • 22.30 u: Einde
 
 
 
Banner_WaterProtect.jpg

‘This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation Programme under grant agreement No. 727450’
   
 
Praktisch:
Datum:
donderdag 14 februari 2019
Begintijd:
19u15
Eindtijd:
22u30
Locatie:
’t Groen Hof, Millekruisstraat 2, 8956 Kemmel (Heuvelland)
Kostprijs:
Gratis, maar inschrijven is gewenst.
Inschrijven:
 
Schrijf je in via www.inagro.be/inschrijven of per telefoon (051 14 03 07)
Activiteit fytolicentie. Breng je identiteitskaart mee!

Activiteit fytolicentie. Breng je identiteitskaart mee!
Gekoppelde thema's & sectoren: Water

Met steun van ELFPO


Horizon 2020

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation Programme under grant agreement No. 727450