Spoel- en reinigingswater van je spuittoestel opvangen op het bedrijf is belangrijk om te vermijden dat gewasbeschermingsmiddelen in waterlopen terechtkomen. Maar hoe kan je dat opgevangen restwater gaan zuiveren? Als land- of tuinbouwbedrijf kan dit eenvoudig met een biofilter. Bovendien kun je zelf heel gemakkelijk een biofilter bouwen. Welke materialen heb je nodig? Waarop moet je letten? In deze praktische workshop “biofilter bouwen” helpen we je op weg. Met koppelstukken, leidingen en kubicontainers gaan we samen aan de slag om een biofilter te bouwen.

 

Workshop bouw je eigen biofilter
Programma:
Binnen WaterProtect willen we op dit thema ook sterk op inzetten. Peter en Els Dauchy van landbouwmachines Dauchy willen hier alvast hun steentje aan bijdragen. Bij de bouw van een nieuwe werkloods hadden ze al een spoelplaats met opvang van restwater voorzien. Samen met Inagro zoeken ze nu naar een gepaste oplossing om hun restwater te zuiveren. Daarom stellen ze hun bedrijf ook ter beschikking voor de workshop.

We hopen u alvast op deze workshop te mogen verwelkomen!
 
 
Eigen biofilter bestellen met korting!
 
Ben je een teler of loonsproeier uit de Westhoek en wens je een bouwpakket aan te kopen voor jouw eigen biofilter op jouw bedrijf? Via het Leader project “Land- en tuinbouwers en imkers, samen op de bres voor duurzame land- en tuinbouw" kan je een korting* krijgen op de aankoop van een bouwpakket biofilter. Contacteer ons via jan.vanwijnsberghe@inagro.be of 051 27 32 95 voor meer gedetailleerde info. Bestellen van een pakket kan vooraf of tijdens de workshop op 22 november.

*Afhankelijk van het aantal bestelde biofilters en de grootte

 

Programma

13.00 u - Verwelkoming + registratie
13.15 u - Problematiek gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater. Resultaten metingen Bollaertbeek zomer 2018 (Elien Dupon, Inagro)
13.30 u - Opvang + verwerken van restwater, wat zijn de mogelijkheden? Focus op de biofilter (Ellen Pauwelyn, Inagro)
14.15 u - Werkgroepen: Puntvervuiling en mogelijke oplossingen op jouw bedrijf? (olv. ILVO)
15.00 u - Workshop “bouw je eigen biofilter” (Jan Vanwijnsberghe, Inagro)
16.15 u - Einde

Praktisch:
Datum:
donderdag 22 november 2018
Begintijd:
13u30
Eindtijd:
16u15
Locatie:
Dauchy BVBA, Wijtschatestraat 38, 8956 Kemmel (Heuvelland)
Kostprijs:
Gratis deelname. Inschrijven is verplicht vóór 20 november.
Inschrijven:
 
Schrijf je in via dit formulier of per telefoon voor 20 november.
Activiteit fytolicentie. Breng je identiteitskaart mee!

Activiteit fytolicentie. Breng je identiteitskaart mee!
Gekoppelde thema's & sectoren: Aardbeien | Akkerbouw | Gewasbescherming | Groenten Open Lucht | Witloof | Wijnbouw

Met steun van ELFPO


Horizon 2020

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation Programme under grant agreement No. 727450