Living lab
Demonstratie
In de kijker
18.10.18 - Architectuur en serretechniek hand in hand in dakserre

Dat landbouw en industrie geen concurrenten hoeven te zijn op het vlak van ruimtegebruik bewijzen Inagro en REO Veiling in een innovatief project. De partners slaan de handen in elkaar voor de bouw van een toekomstgerichte onderzoekseenheid voor glasgroenten op het dak van de kistenloods van de REO Veiling in Roeselare. Gisteren, op 17 oktober, vond de installatievergadering van Agrotopia plaats. Daaruit blijkt dat de bouw zal starten in december 2018. In juni 2020 moeten de werken klaar zijn.

28.09.18 - Bouw innovatieve dakserre Agrotopia kan starten!

Een aannemer die zich benadeeld voelde, tekende dit voorjaar verzet aan tegen de gunningsbeslissing bij de toewijzing van het bouwproject 'Agrotopia'. Nu de gerechtelijke procedures eenzijdig ingetrokken zijn, kunnen de werken toch van start gaan. Tot grote vreugde van de Provincie West-Vlaanderen en Inagro is de laatste hinderpaal nu van de baan. Eerstdaags komen bouwteam en ontwerpteam samen om de bouwwerken nog voor het einde van dit jaar te kunnen starten.

Financiers

Agrotopia wordt gerealiseerd met de steun van Inagro, Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds, REO Veiling en Europa via het EFRO Vlaanderen programma. Het project Crop on Top ontvangt 900.000€ via het EFRO Vlaanderen programma.