Living lab
Demonstratie
In de kijker
10.02.20 - Agrotopia-update februari 2020

De werken aan onze nieuwe onderzoeksserre Agrotopia op het dak van de kistenloods van REO Veiling gaan verder. In deze Agrotopia-update houden we je op de hoogte van de vorderingen met een beeld van de werken. We brengen ook het derde thematische interview uit de reeks van zes. In dat interview werpen Kris Declercq (burgemeester van Roeselare) en Leo Van Broeck (Vlaams Bouwmeester) hun licht op de relatie tussen de stad en landbouw en de rol die professionele stadstuinbouw daarin kan spelen.

06.02.20 - Save the date: studiedag water voor hydrocultuurbedrijven - 10 maart

Drainwater hergebruiken, water ontsmetten, water opslaan, spuiwater verwerken, uitgangswater ontzouten... Het zijn allemaal uitdagingen waarmee hydrocultuurbedrijven geconfronteerd worden. Om jou als tuinbouwer op de hoogte te brengen van de beschikbare technieken en je in contact te brengen met mogelijke aanbieders, organiseren we op 10 maart een studienamiddag rond water. Prik de datum alvast in jouw agenda! 

 
Er zijn geen items om te tonen.
Publicaties
Dakserre Agrotopia - Studierapport ontwerpfase

Inagro bundelt zijn ervaringen uit de realisatie van de dakserre Agrotopia in een reeks studierapporten. Het ontwerp en de bouw vormen een boeiende leerschool. De verzamelde kennis delen we graag met de sector via een dit eerste studierapport.

Financiers

Agrotopia wordt gerealiseerd met de steun van Inagro, Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid via het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds, REO Veiling en Europa via het EFRO Vlaanderen programma. Het project Crop on Top ontvangt 900.000€ via het EFRO Vlaanderen programma.