ValuSect

Startdatum: 26/09/2019
Einddatum: 25/06/2023
Project type: Interreg North-West Europe
Contactpersoon Inagro: Carl Coudron

Project partners

Inagro vzw
Fontys Hogescholen
Teagasc - Agriculture and Food Development Authority
New Generation Nutrition
AliénorEU
Hogeschool Thomas More

Project inhoudMin. 15 reeds op de markt verkrijgbare insect gebaseerde voedingsmiddelen zullen worden beoordeeld op hun voedselveiligheid en houdbaarheid en 40 cases zullen worden ondersteund. Het acceleratorprogramma zal na het project worden voortgezet. Dit zal het innovatieniveau van bedrijven in de voedingsindustrie in het NWE-gebied verhogen en zal de creatie van een consumentenmarkt voor insectentoepassingen op lange termijn versnellen.

Nieuws uit het project

01/12/2020

Heb je een innovatief idee rond de kweek of het gebruik van eetbare insecten? Of wil je nieuwe voedingsproducten op basis van insecten op de markt brengen? Het ValuSect-project kan je hierbij helpen. Via een vouchersysteem maak je kans op ondersteuning op technisch vlak, bij productontwikkeling of bij de uitvoering van smaakproeven. Er is ook begeleiding bij de verbetering van kweek- en verwerkingstechnieken. Dien jouw aanvraag in!


Agenda van het project

24/11/2020

ValuSect lanceert een vouchersysteem om bedrijven te ondersteunen bij de ontwikkeling van voedingsproducten op basis van insecten. Tijdens deze digitale infosessie krijg je uitleg over de aanvraagprocedure en financiële mogelijkheden.


Financiers

Provincie West-Vlaanderen Europese Unie EFRO - Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling