Kernwoord

Thema

Evenementdatum

Tussen en
Er voldoen 615 items aan uw criteria.
06.05.21 - Graslandupdate week 19

Wekelijks brengen we je op de hoogte van de actuele gegevens van onze grasmetingen. In dit nieuwsbericht informeren we je over de stand van zaken in week 19.  

06.05.21 - Het zoemt langs de Frontzate

Het Beespoke-project ontwikkelt teeltspecifieke bloemenmengsels om de biodiversiteit aan bestuivers te ondersteunen en zo de bestuiving van teelten te verhogen. De bloemenmengsels worden samengesteld op maat van de teelt en houden maximaal rekening met de gekende bezorgdheden vanuit de sector. Benieuwd naar de eerste resultaten?

03.05.21 - Ontdek in deze video wat Nutriman voor jou kan betekenen!

Onderzoekers van het Nutriman-project maakten een video om het project voor te stellen en de meerwaarde voor jou te illustreren. Deze video kun je vanaf nu ook in het Nederlands bekijken via het Youtube-kanaal van Nutriman.

29.04.21 - Graslandupdate week 18: Hoog suikergehalte

Wekelijks brengen we je op de hoogte van de actuele gegevens van onze grasmetingen. In dit nieuwsbericht informeren we je over de stand van zaken in week 18. 

 
29.04.21 - Maaien zonder slachtoffers doe je zo
Het maaiseizoen is ondertussen weer begonnen. Sommige landbouwers hebben al gemaaid, anderen zullen dat bij een eerstvolgende droge periode doen. Een goeie maaitechniek bevordert de kwaliteit van het gemaaide gras én kan het aantal maaislachtoffers tot 70% verkleinen. Om een goede maaitechniek te bevorderen, zetten we de folder ‘Maaien zonder slachtoffers doe je zo’ nog eens in de kijker.
22.04.21 - Graslandupdate week 17: Knopen tellen

Wekelijks brengen we je op de hoogte van de actuele gegevens van onze grasmetingen. In dit nieuwsbericht informeren we je over de stand van zaken in week 17.

21.04.21 - Enquête over hittestress bij maïskuilen

De laatste jaren hebben de weersomstandigheden een behoorlijke invloed gehad op de teelt en bewaring van kuilmaïs. Door langdurige droogte en hoge temperaturen was de maïs onderhevig aan stress, waardoor de ontwikkeling en afrijping verstoord werden. Ben je landbouwer, loonwerker of veevoeradviseur en wil je helpen om de bewaring van kuilmaïs te verbeteren? Vul dan onze enquête in. 

 
15.04.21 - Graslandupdate week 16

Wekelijks brengen we je op de hoogte van de actuele gegevens van onze grasmetingen. In dit nieuwsbericht informeren we je over de stand van zaken in week 16.  

 
15.04.21 - Onderzaai gras in mais na gescheurd grasland

Om het nitraatresidu in het najaar te beperken, moet je doordacht omgaan met gescheurd meerjarig grasland in het voorjaar. Om de mogelijkheden van maïs na gras in beeld te brengen, legde Inagro een proef aan met gelijktijdige zaai en onderzaai van gras onder maïs op een perceel waar driejarig grasland werd gescheurd. Met deze proef willen we nagaan in welke mate gras, ingezaaid in de maïs, de vrijgestelde stikstof kan opnemen wanneer de maïs minder stikstof opneemt. 

 
 
08.04.21 - Graslandupdate week 15

Wekelijks brengen we je op de hoogte van de actuele gegevens van onze grasmetingen. In dit nieuwsbericht informeren we je over de stand van zaken in week 15.    

   
01.04.21 - Graslandupdate week 14

Wekelijks brengen we je op de hoogte van de actuele gegevens van onze grasmetingen. In dit nieuwsbericht informeren we je over de stand van zaken in week 14.

25.03.21 - Graslandupdate week 13: Grasmetingen + NVWV scriptieprijs

In deze graslandupdate vind je de stand van zaken van de grasgroei en kwaliteit op de percelen die Inagro de voorbije weken opvolgde. Daarnaast lees je meer over de NVWV scriptieprijs. Studenten die een scriptie schreven over de teelt van gras en voedergewassen komen in aanmerking voor een prijs van 500 euro. 

 
17.03.21 - Sectorbevraging: steun voor West-Vlaamse vleesveehouders

In 2020 klopte een groep vleesveehouders aan bij de Provincie West-Vlaanderen met de vraag naar ondersteunende acties voor hun sector. Om zinvolle ondersteunende acties in kaart te brengen, polsen we graag naar jouw noden en vragen. Ben je vleesveehouder, neem dan even tijd om onze korte bevraging in te vullen.

11.03.21 - Healthy Water for Happy Cows: welk water drinken jouw koeien?

Welk water drinken jouw koeien? Wat zijn jouw ervaringen met de verschillende drinkwaterbronnen en wordt het water van jouw koeien behandeld? In de operationele groep Healthy Water for Happy Cows gaan Inagro en Hooibeekhoeve samen met vijf melkveehouders en drie waterbehandelingsfirma’s op zoek naar meer kennis over drinkwaterontsmetting bij rundvee. Ook jouw hulp is daarbij welkom. Lees snel verder en deel jouw ervaringen met ons!

10.03.21 - Thematisch uitwisselingsmoment rond inwerken van groenbedekkers op 18 maart

In de nieuwsbrief van vorige week introduceerden we B3W, de gloednieuwe Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit. We steken meteen van wal en nodigen je graag uit op het allereerste thematische uitwisselingsmoment over het inwerken van groenbedekkers. Dat vindt online plaats op donderdag 18 maart om 20 uur. Wil je je laten inspireren door collega-landbouwers? Lees dan zeker verder!

04.03.21 - Graslandupdate week 9: eerste fractie al gegeven?
Wekelijks volgen we de evolutie van de temperatuursom op, verspreid over de provincie. De gewenste som is op alle locaties ondertussen overschreden.
03.03.21 - Toezicht verscherpt, dus frissen we de afstandsregels op

De bedrijvigheid op de velden begint weer toe te nemen. Bij werkzaamheden op het veld moet je enkele afstandsregels tot waterlopen in acht nemen, zeker nu er strengere handhaving op komst is. We herhalen de regels nog eens kort.

02.03.21 - Gezocht: landbouwers die de kievit koesteren

De kievit heeft het moeilijk in Vlaanderen. Inagro en Boerennatuur Vlaanderen zijn op zoek naar gemotiveerde landbouwers om samen een aantal innovatieve maatregelen uit te testen in de praktijk. Koester jij ook ‘jouw’ kieviten en wil je het tij helpen keren voor deze typische Vlaamse boerenlandvogel? Lees dan zeker verder.  

25.02.21 - Graslandupdate week 8: Evolutie temperatuursom

Wekelijks volgen we de evolutie van de temperatuursom op. Op een aantal locaties is de gewenste som al overschreden of zal ze dit weekend bereikt worden. 

 
25.02.21 - Herinnering: zet jij ook dit jaar de bijen in de bloemetjes?

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Inagro de groepsaankoop ‘bloemenzaden voor bijen’. We stelden twee specifieke bloemenmengsels samen die erg geschikt zijn voor zowel bestuivers als natuurlijke vijanden van plaaginsecten. Nog tot en met volgende week vrijdag (5 maart) kan je (één van) onze bloemenmengsels bestellen.