Wil je als teler efficiënt gebruikmaken van biologische bestrijders om plagen als trips, spint, bladluis en witte vlieg te beheersen? Dan is het cruciaal om goed op de hoogte te zijn van wat er werkelijk leeft in het gewas.

Beschrijving

Bij aanvang wordt een bladstaalname genomen om eventuele residu’s te bepalen die een negatieve invloed kunnen hebben op de biologie. Vervolgens bieden we monitoring aan tijdens het volledige verloop van je teelt (junidrager, doordrager, framboos). Daarbij streven we naar een tweewekelijks bezoek, alternerend met een bezoek door de adviseur van de biologie (Biobest of Koppert);een korte, mondelinge evaluatie na elk bezoek (ter plaatse of via telefoon), aangevuld met een digitaal rapport. Driemaal per jaar is er een bijeenkomst voor de deelnemers. Daarin maken we een analyse van de situatie en delen we de nieuwe inzichten.     

Kostprijs

offerte op maat
De kostprijs van een bezoek is afhankelijk van de perceelsgrootte:      
  • groot perceel = perceel groter dan 3.000 m²: 85 euro
  • middelgroot perceel = perceel tussen 1.500m² en 3.000 m²: 80 euro
  • klein perceel = perceel kleiner dan 1.500 m²: 75 euro
Als we tijdens één plaatsbezoek gelijktijdig meerdere percelen monitoren, dan geldt voor het tweede perceel een additionele prijs:      
  • groot perceel: 40 euro
  • middelgroot perceel: 35 euro
  • klein perceel: 30 euro

Alle prijzen zijn inclusief transport en exclusief btw.
Telers die in 2017 en 2018 nog geen gebruikmaakten van onze monitoringsdienst krijgen ter aanmoediging 15 % korting op hun eerste contract.


Deze monitoring komt in aanmerking voor de GMO-portefeuille.

Voorwaarden

Teelt van aardbei of framboos op West-Vlaams grondgebied

Hoe aanvragen?

Matthias Boone – 051 14 03 11 – matthias.boone@inagro.be

Links

Gekoppelde thema's & sectoren: