Wil je meer weten over de toepassing van gewasbescherming in de witloofteelt? In het gewasbeschermingsrooster vind je een overzicht van gewasbeschermingsmiddelen voor de bestrijding van plagen, ziekten en onkruid tijdens de verschillende teeltfasen van witloof.

Wegwijs in gewasbescherming bij witloof

Het Franse onderzoeksstation voor witloof, APEF, stelt jaarlijks een overzicht op van de toegelaten middelen in de Franse witloofteelt voor de ziekten en plagen. Dat gewasbeschermingsrooster geeft de behandelingsmogelijkheden weer tijdens de drie teeltfasen in witloof. Vanaf nu is er ook een Nederlandstalige Belgische variant die je een handig overzicht geeft van de gewasbeschermingsmiddelen die momenteel toegelaten zijn in de witloofteelt.

TIP: Je kan dit rooster als poster op een zichtbare plaats hangen, zodat je een gerichte bespuiting kan uitvoeren binnen de geïntegreerde teelt.

 

>> Download het rooster.

 

Let op: de vermelde producten in het gewasbeschermingsrooster zijn erkend op het moment van publicatie. Er is geen garantie dat ze erkend blijven. Controleer de gegevens altijd op fytoweb.be of gewasbescherming.inagro.be en volg de veiligheidsvoorschriften van de fabrikant, invoerder of verdeler.

 

Het rooster werd gemaakt in het kader van het demonstratieproject Witloof en IPM 2.0.  

20210209_logosWEI2.jpg


Gekoppelde thema's & sectoren: Witloof